James Bond 007 Nightfire - Tam çözüm

Son güncelleme: 28.08.2011 15:36
  • 1. BÖLÜM

    Evet şimdi oyuna başlayabiliriz. Burada size 2 tane yol önereceğim. İsterseniz tamamen yola inin ve kendiniz ilerleyin, isterseniz hemen sağınızdaki adamı vurun ve bir kat aşağıya atlayıp kamyonun tam altınıza geldiğini görünce üzerine atlayın ve o sizi götürsün. Evet içeride güzelce bir temizlik yapın. Daha sonra ortalıkta bir gezinin. Büyük bir jeneratör göreceksiniz. Yanına yaklaşıp "E" tuşu ile onu aktif hale getirin. Daha sonra geri gelip hemen solunuzdaki araya geçip, kapıdan girin. Sağa dönün ve duvarda duran kolu hareket ettirin. Buradan çıkıp jeneratörün yanından devam eden yola girin ve tam karşınızdaki kapıdan içeri girin. Karşınızda duran elektronik kontrol paneli bulunan kapıdan da geçin ve karşınızdaki merdivenleri tırmanın; Ara Demo.

    Şimdi sağa dönüp karşınızdaki kapıdan girin; Ara demo. Aşağıya inip aşağıdaki bütün kadınların fotoğraflarını çekin. Bu işi bitirince üstte duran kapıdan girin ve aşağıya inin; Ara demo. Evet tekrar üst kata çıkın kapılardan ilerleyerek devam edin. Karşıya geçmek için önünüzde duran askıların üstüne çıkın ve karşıya geçin. Biraz daha ilerleyin ve Ara demo. Daha sonra merdivenlerden aşağıya inin yoldan devam edin ve soldaki kapıdan mahzen merdivenlerine varın. Aşağıya inince kolu hareket ettirin. Gelen vagona binmeden önce cephanenizi fulleyin. Helikopter size ateş etmeye başlayınca sizde ateş edin. Bazukayla vurmak biraz zor. Bazuka merminiz biterse üzülmeyin, normal mermiyle de halledebilirsiniz. Size tavsiyem silahınızla helikopterden ateş eden adamı avlamanız. Bunu birkaç kez tekrarlayınca otomatik olarak helikopterde patlayacaktır.

    2. BÖLÜM

    Evet biraz zor bir bölüm. Kimseyi öldürmeyin. Biraz sağınıza dönünce kızın gidip duvara yapıştığını göreceksiniz. Siz onun yanından geçip binanın arkasından ilerleyin. Biraz gidince bir jeneratör göreceksiniz. Onu pasif hale getirip tekrar kızın yanına dönün. Siz biraz ileri doğru atılın ama tabiki çömelerek, sessizce. Daha sonra kız yapacağı birkaç artistik hareketle binaya girecek. Sizde hemen kızın biraz önce durduğu yere gelin ve jeneratörün arkasına saklanın. Yanınıza biraz sonra bir asker gelecek. Onu öldürün ve kapıları açmanıza yarayacak olan anahtarı alın. Ve oyuna ilk başladığınız binanın yanına gidip kapısından içeri girin. Kameralara dikkat ederek üst kata çıkın. Orada güzel bir temizlik yapın ve diğer anahtarı da alıp (secret ***) çıktığınız merdivenlerin hemen karşısındaki merdivenlerden inin. Kapıdan geçip en üst kata çıkın ve güzel bir temizlik yapın. Bir alt kata inip oradakileri de temizleyin. Elinize sniper tüfeğinizi alıp mermisini fulleyin. Daha sonra bir üst kata çıkıp taramalınızla bilgisayarları patlatın; Ara demo.

    Hemen elinize sniper tüfeğinizi alın ve kızı koruyun. Ayrıca bina üstlerinde bulunan sniper'ları da unutmayın. Daha sonra aşağıya inin. Kamyonun arkasından hediyelerinizi alın. Hangara girin ve iyi bir temizlikten sonra kutuların yardımıyla cephanelerinizi fulleyin ve ters kapıdan dışarı çıkıp, tekrar karşınızdaki kapıdan girin; Ara demo. Hemen sağınızdakileri halledin. Ve orta katına çıkıp mermilerinizi fulleyin. Hem kızı koruyun hem de kendinizi. Daha sonra uçak hareket edecek, siz hala orada durun. Uçak "U" dönüşü yapıp gelmeden aşağıya inin. Uçak yanınıza doğru gelince üzerine doğru ilerleyin, korkmayın uçak sizi ezmeyecek.

    3. BÖLÜM

    Evet oyunun en hantal bölümü. Bu bölümde çok zorlanacaksınız. Çünkü her bir bölmeden, diğer bir bölmeye geçmek en azından 4 dakikanızı alıyor. Çünkü bilgisayar o kadar sık loading alıyor ki bu da oyunu soğutuyor. Oyuna başlar başlamaz adamımızı koruyun. Siz onun önünde durduğu kapıdan içeri girip temizlik yapacaksınız ve böylece bir iki oda geçince sizi gizli bölmeye indirecek; Ara demo. Siz tekrar geldiğiniz yoldan geri dönün. Gizli bölmenin olduğu odadan çıkar çıkmaz direk karşınıza yönelin ve karşı kapıdan içeri girin. Evet bu bölüm boyunca yapmanız gereken birkaç kişiyi kurtarmak ve bu bölümde göreceğiniz tek bilgisayarı da imha etmek.

    Evet şimdi yol boyunca ilerleyin ve odalar arasında geçiş yapmayın (yani yeşil bir ışıkla ileri gösteren ok işareti çıkan kapılara girmeyin). Burada kütüphaneye gelince buradaki 2 kişiyi kurtarın ve gene burada bulunan bilgisayarı silahınızla imha edin. Daha sonra ana yolu takip edin ve televizyon izleme odasını geçince bir yatak odasına geleceksiniz. Hemen yatağın yanı başında duran ejderha heykeline dokunun ve açılacak olan gizli bölmeden şifreyi alın. Daha sonra bahçeye açılan bütün kapıları açın. Dışarı çıkın. Açılmayan tek bir kapı göreceksiniz (zaten kapının önüne gelince sizi yeşil ok işaretiyle uyaracak) ki o kapıya girin. Burayı hatırlayacaksınız çünkü burası oyuna ilk başladığınız yer. Hemen en sağdaki dipte bulunan kapıya girin.

    İçeri girer girmez yol boyunca ilerleyin ve sağdaki en dipte bulanan kapıdan tekrar girin. Yol boyunca ilerleyin ve bir kişiyi daha kurtarın. Daha sonra bahçeye atlayın. Suyun içinde gezinin ve bir delik göreceksiniz. Oradan ilerleyin bilgisayar loading almayı bırakınca hemen sağdaki yerden çıkın. Kızı kurtarın; Ara demo.

    Tekrar bahçeye ilk atladığınız yere gelin. Burada bir ağacın dibinde duran birkaç tane taş göreceksiniz. Oradaki taşların üzerine çıkın. Ve hemen tepenizdeki elektrik kablosunun üzerinde bulunan 2 tane kırmızı renkteki lambayı patlatın. İpe tırmanın (ki bilgisayar gene tırmanmanız için uyarı verecek) ve elektrik kaçağına yakalanmadan karşıya geçin. Ve oyuna ilk başladığınız yere geri dönün. Adamımızı korurken geçtiğiniz küçük bahçe gibi yerden geçin ve bu sefer sağa dönmeyip tam karşınızdaki kapıya girin. Telefona dokunun ve kayıtı alın. Bu odadan çıkın ve hemen solunuza dönün. Şimdi burada girmediğiniz tek kapı olan ve solunuzda duran deri döşemeli büyük kahve renkli kapıyı açın ve kızı kurtarın. Ve gizli bölmeye geri dönün; Ara demo. Ninjayı öldürün. Kolay gelsin.

    4. BÖLÜM

    Evet, uzun bir bölüm. Soldaki kapıya ulaşmaya çalışın. Merdivenlerden çıkın ve tekrar üstteki kapıdan girin. Biraz ilerleyince binanın çıkış kapısı olan alana geleceksiniz. Burada girişteki adam uyuyor. Onu uyandırmadın masanın üstünde duran elektronik anahtarı alın ve soldan devam edin. Anahtarla açılacak olan kapıyı açın ve içeri dalın. Bilgisayardan işleminizi yapın.

    Asansörlerin olduğu yere gelip asansöre binin. Burada işimiz daha da zor. Evet koridorun yanlarında üzerinde 3 tane delik olan yerlere girmeyin. Hemen soldan devam edin. İnce koridora girmeden devam edin. Kapıdan içeri girin ve diğerinden çıkın. Sola dönüp sağdaki ilk kapıya (kıtchen-mutfak) girin. Ve tekrar arka kapıdan çıkın. Biraz ilerleyin ve sağdaki ilk kapıdan girin ve gene diğerinden çıkın. Hemen sağdan devam edin ve karşınızdaki kapıya (accountıng exec) girin. CD'yi bilgisayara yerleştirip çıkın. İlerideki kapıya girin (security) ve harekete duyarlı kilitleri pasif hale getirin. Artık rahatça gezebileceksiniz.

    Çıkınca soldan devam edin ve sağdaki biraz önce giremediğiniz kapıya girip buradaki bilgisayara da CD'yi yerleştirip ilerideki masanın üstünden elektronik anahtarı alın ve buradan çıkın. Kilitleri kapattığınız yere gidin ve soldaki kapıdan (işaretlerle çıkış kapısı olduğu zaten gösterilmiş durumda) girin. Aşağıya inince sağa dönüp, karşı kapıya girin. Cephaneyi alın ve ilerleyin, buradaki bilgisayara da CD'yi yerleştirip çıkın. Biraz ilerleyin; Ara demo.

    Evet adamımızı yukarıya çıkartacağız. Sağ, sol yapmadan direkt çıkartın; Ara demo. Evet artık şov başlıyor. Soldan girin ve buradaki bilgisayarı da kullanıp çıkın ve yolunuza devam edin. Soldaki kapıya girin ve esas disketi alın. Temizlikten sonra odadan çıkın ve yolunuza devam edip soldaki kapıya gidin; Ara demo. Çıkınca hemen diğer kapıya girin; Ara demo.

    Evet içeri girin ve sağdaki kapıyı açın. Üzülmeyin o cephaneleri birazdan alacağız. İçeride, ortada bulunan masaya doğru yönelin. Arkanızı dönün büyük sürpriz. Hemen oradan kaçın. Birkaç atışına dayanın. O demir parmaklıkları kıracak ve siz böylece de cephaneye kavuşacaksınız. Daha sonra onun işini bitirin. Kolay gelsin.

    5. BÖLÜM

    Evet soldan devam edin. "F" tuşu ile gözlükten yardım alabilirsiniz. Burada hiçbir pencereyi kullanmayın. Yolun bir bölümünde bir kat daha aşağıya düşeceksiniz, oradan bir kat aşağıya düşün. Ve karşılaşacağınız ilk mazgalı açıp, aşağıya düşün. Sağdan cephaneliğe ulaşın. Geri gelip diğer kapıdan çıkın. Aşağıya inip diğer merdivenlerden çıkın. Generatör yazısını takip edip odaya ulaşın ve jeneratörü aktif hale getirin. Tekrar ilk düştüğünüz yere gelip asansöre binin. Aşağıya inince hemen sağdaki kırmızı bidonu patlatın ve yolunuza devam edin. Kapıyı açıp geri dönün. Ve bu sefer de diğer tarafa yönelin.

    Soldaki yoldan devam edin. Soldaki panelden 1 ve 2 nolu tribünlerin çalıştırılması gerektiğini göreceksiniz. Bu odadan çıkın ve asansörün karşısındaki kapıya girin. Kolu aktif hale getirin. Bir üst kata çıkıp alanda bulunan ve daha önce giremediğiniz 2 kapıya da girip tribünleri aktif hale getirin ve tekrar alt kata inin. Soldan devam edip elbisenizi giyin ve karşınızda açılacak olan kapıdan girin. Evet şimdi uzay mekinin olduğu alandayız. Temizlikten sonra kapıyı açın ve ilerleyin. Lazerleri atlatarak devam edin. Evet zor bir bölüm. Adamımızı öldürmeliyiz. Korkmayın aşağıya düşünce ölmüyorsunuz.

    6. BÖLÜM

    Asansör bayağı bir aşağıya inecek. Tam karşınızda bir duvarla aynı mesafeye geleceksiniz ki hatırlayacağınız üzere bu duvardan geçip vakumlu tutacaklarla yukarıya tırmanmıştık. Asansör burada biraz daha duracak ve gene aşağıya doğru inecek. Hemen tam karşınızda sniper'ın teki camı kırıp size ateş edecek. Onu seri bir şekilde öldürün ve hemen tepesinin üstünde duran kanca tutacağına telefonu elinize alarak ateş tuşuna basmak suretiyle kendinizi oraya çekin. Burada yolunuz belli, ilerleyin.

    Ortasında iki tane asılı şeklin olduğu alana gelince sağdaki karanlık cama ateş açın ve içeri girerek kilitleri pasif konuma alın. El bombasına sahip olduktan sonra "server room" a girin. Ve bu odanın ortasında duran şekilleri hafızanıza yerleştirin ve daha sonra bir el bombası atın ve çıkın. Merdivenlere yönelin ve 29 numaraya inip çantayı alın. Bu çanta çok işinize yarayacak. Çarpışmayı göze alamayacağınız yerlerde kullanın. Siz 19 nolu kapının önüne gelince patlama olacak ve merdivenler çökecek. Soldaki kenarı kullanarak 18 numaraya atlayın. Burada biraz gezinin ve tabanın delik olduğunu göreceksiniz oradan bir kat daha aşağıya atlayın. Burada biraz gezinin ve tekrar merdivenlere ulaşan bir kapıya geleceksiniz ve tekrar inmeye devam edin. Fakat bu sefer büyük kapıları yoklayarak inin. Biri açılacak içine girin.

    Evet şimdi lazerlere dikkat ederek ilerleyin. Gene ortasında 2 şeklin asılı olduğu alana gelince sizi tuzağa düşürecekler. Uzun bir süre temizlik yapacaksınız. Daha sonra açılacak olan kapıya girin ve el bombasını alın. Dışarı çıkın ve yolunuza devam edin. Her tarafı temizledikten sonra tekrar el bombanızı tamamlayın. Ve birkaç satır önce size söylediğim "server room" da imha ettiğiniz o şeylerden bu katta ne kadar varsa patlatın. El bombasını tam önüne atmaya çalışın. Hepsini temizleyince yolun sonuna gidin ve asansöre binin. Aşağıda işimiz kolay. Ortada gezinen siyah arabayı ve onun şeklinde fakat beyaz renkte olan park halindeki 4 aracıda imha edin. Tekrar merdivenlerden yukarı çıkın ve binanın çıkış kapısına gelince gene sağdaki karanlık camı kırın ve kapıları açın. Biraz daha ilerleyin ve bu bölümü de böylece bitirin.

    7. BÖLÜM

    Evet soldan ilerleyin. Kulübenin içindeki bilgisayara CD'yi yerleştirin ve yolunuza devam edin. Biraz daha ilerleyince elinizdeki küçük bilgisayarla açmanız gerekecek olan bir kapıya geleceksiniz. İçeride temizliği yapın ve hemen bu odadan çıkıp yandaki merdivenlerden yukarı çıkın. Sağa dönün ilerleyin ve tekrar merdivenlerden çıkın ve füzeye şöyle bir göz atın. Buradan çıkın ve hemen tekrar sağa dönüp ilerleyin. Suya atlayın ve en dibe varıp alttaki yere girin ve bombayı yerleştirdikten sonra (üzerine doğru yönelin bilgisayar kendisi otomatik olarak yerleştirecek) soldaki platforma tırmanın. Temizlikten sonra bilgisayara cd'yi yerleştirin. Tekrar suya atladığınız platforma çıkıp ter yönden geri gelin.

    Füzenin bulunduğu yere çıkıp karşıdaki alana atlayın. Merdivenler yardımıyla 2 kat çıkınca telefonun yardımıyla da 1 kat daha yukarı çıkın ve karşıya geçin; Ara demo. Yoldan ilerleyin kulübenin içinden kızı kurtarın. Yol boyunca ilerleyin. Kız geride kalsa da onu beklemeyin, çünkü o size yetişecek. Kızdan ayrıldıktan sonra kulübelerin içinde bilgisayarlar yardımıyla hangar kapısındaki girişleri açarak ilerleyin. Daha sonra suya atlayın. Köprü ayaklarının üstüne çıkın. Gene bilgisayar otomatik olarak bombaları kendisi koyacak. 3 ayağa da yerleştirdikten sonra bölüm bitecek.

    8. BÖLÜM

    Evet burada son hangara kadar gidin. Sağdaki dipte duran merdivenden yukarı çıkın ve tam karşınıza dönün. Oraya telefon yardımıyla geçip sağdaki havalandırma kapağından geçin ve ilerleyin. Aşağıya düşünce kapıyı açın ve asansöre binin. İner inmez karşı kapıya girin ve masanın üstünde duran mavi renkteki kağıtların (planların) fotoğrafını çekin. Daha sonra dışarı çıkıp sağdaki kapıdan ilerleyin. Biraz gidince vagona binin. Vagona binince tren hareket edecek. Tren durduğunda sizde trenden inin ve aşağıdaki kapıyı açıp içeri girin. Sağdaki bilgisayara cd'yi yerleştirip, soldaki düğmeye basın. Hemen platformun arkasına geçin ve asansör kapağı açılır açılmaz içeri girin. Aşağıya indiğinizde yol tek. Yapacağınız yol boyunca ilerlemek. En son bir alana geldiğinizde bilgisayarla kapıyı açın. Asansöre yazıların altından eğilip geçerek (closed) girin. Telefon ve gözlük yardımıyla en üst kata kadar ulaşın. Biraz ilerleyin; Ara demo. Burada aşağıda özellikle hızlı olun. Ortadaki platformda bulunan kız yukarıya çıkınca sizde onun arkasından yukarı çıkın. Geçtiği kapının önüne gelin; Ara demo.

    9. BÖLÜM

    Evet burada elbisenizin yakıtını aldıktan sonra ilerleyin. Ortada 4 tane füze olan bir alana geleceksiniz. Yapacağınız ilk başta aşağıdaki tuşlara basarak füze kapaklarını açmak. Daha sonra füzelerin üzerine uçup ilk başta sağdaki, sonra soldaki kolu hareket ettirip açılacak olan düğmeye basmak. Bunu 4 füzede de uygulayın. Eğer uçmak için yakıtınız biterse aşağıdan temin edin. Daha sonra size bir kapı açılacak ve o kapıdan girin. Temizliği yapın ve böylece de oyunu komplece bitirmiş olun.


    Yazının da başında belirttiğim gibi oyunumuz klasik FPS'lerden. Özellikle şu aralar piyasada FPS diye yutturulan o oyunlar arasında böyle bir oyun oynamak gene de güzeldi. Oyun gerçekten de çok kısa. Ben oyunu toplam 10 saatlik bir oynamayla bitirdim ki bu oldukça kısa bir süre. Çünkü oyunda çok sık loading alınıyor. Bu kadar kötü grafikli bir oyunda, neden bu kadar sıklıkla loading alıyor doğrusu ben daha çözemedim. Neyse, artık her şeyimizi yeni gelecek oyunlara adapte ettik. İnşallah bundan sonra gelecekler hayal kırıklığı yaşatmaz.
#20.05.2009 02:36 0 0 0

  • yaa ben bişey soracam, yaa 1. bölümde hani jeneratörü açıp gerileyip sol taraftaki kapıdan giriyoruz. E ile giriliyor demi? E'ye bastım mı içeri girmiyo.. Bir de içerdeyken kadınların fotoları nasıl çekilio?
#11.05.2010 16:29 0 0 0
  • ben 4. bölüme geldim. ilk güvenlik polislerini geçemiyorum.bana yardımcı olurmusunuz ?
#28.08.2011 15:36 0 0 0