mıhlama tarifi - muhlama nasıl yapılır



Malzemeler

* Üç tahta kaşığı mısır unu
* üç kaşık tereyağı
* bir kase tel veren peynir (Trabzon Peyniri)
* ılık su
* tuz



Yapılışı

Bakır bir tavada tereyağı eritilir. Mısır unu konulup pembeleşinceye kadar kavrulur. Tavaya ilik su ve peynir ilave edilir. Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanır. Hafif ateşte karıştırılarak yağını üzerine verinceye kadar pişirilir.
Muhlama tel veren peynirle yapılabileceği gibi her türlü peynirle veya minci ile de yapılabilir. Peynir ve minci sade olarak da yağda pişirilebilir. (Buna pişirmek yerine ısıtmak demek daha doğru olur). Yağda sade olarak pişirilen peynire peynir muhlaması, yağda sade olarak pişirilen minciye de minci muhlaması denir.
Hemşin yöresinde bir miktar kaymak alınarak tavaya konur, ateş üzerinde kaynatılır, içerisine yavaş yavaş mısır unu ilave edilir. Daha sonra bir miktarda ince ince doğranmış köy peyniri konmak suretiyle sıcak olarak servis yapılır. Bu muhlama şekline "kaymak muhlaması' denmektedir.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 7405
favori
like
share
By_ultrAslan Tarih: 13.08.2009 10:48
Kuymak ve Muhlama farklı yemeklerdir. Marab abi yoksa sen bu farkı bilmiyormusun ?:5:
uCuRuM ciCegi Tarih: 20.05.2009 10:37
Bizim ordada kuymak derler cokda severim

Tesekkurler Sayestecim
MaRaBoGLu61 Tarih: 20.05.2009 10:33
Trabzon Peyniri , Trabzon Tereyağı ve mısır unuyla yaparız biz
Muhteşem olur
Hafta Sonu pazar günü kahvaltıda Arkadaşlara yapacağım
Şayeste Tarih: 20.05.2009 10:27
Evet yaptı..
O kızgın yağı bir dökmesi vardı muhlamanın üzerine..
Canım çekti valla
MaRaBoGLu61 Tarih: 20.05.2009 10:22
Kuymak Nedir - Kuymak YapılışıKuymak - Guymak[URL="http://www.main-board.com/trabzon/214445-kuymak-guymak.html?highlight=kuymak" rel="nofollow" target="_blank">Kuymak - Guymak

Bizim Orada Kuymak derler adına çok nefis Tadı vardır ben çok severim
Akşam Yemekteyiz yarışmasında Hava HANIMDA YAPTI YANILMIYORSAM