Malzemesi :
50 gr. yağ
400 gr. konkase domates
4 diş sarımsak
2 adet çarliston biber (ince dilimlenmiş)
100 ml. dömi glass
500 m. domates suyu
maydanoz (ince kıyılmış)
taze çekilmiş karabiber
tuz

Hazırlanışı :
Yağı tencerede eritin. Konkase domatesleri ilave edip karıştırın. Sarmısağı ve çarliston biberleri ekleyerek pişirin. Dömi glas ve domates sosunu ekleyin. Tuz ve karabiberini koyun. Bir taşım kaynatıp altını kısın. Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın ve üzerine maydonoz serpiştirin.

Bu sos spagetti, ravyoli, erişte, kaneloni ve benzeri hamurişleri ile servis edilebilir

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 363
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 20.05.2009 16:11
ellerine sağlık
süper lezzetli oluyor
makarna sosu olarak kullanırken
içine birazda kıyma koyulduğunda
mantı tadı veriyor
ben çok azda kekik atıyorum, tabii yoğurtta eklenebiliyor isteğe göre