Fıstıklı Ve Karamelli Kurabiye

Son güncelleme: 20.05.2009 18:08
  • karamelli kurabiye tarifi

    noimage

    malzemeler:

    * 1 + 2/3 su bardağı un
    * 1/2 tatlı kaşığı tuz
    * 2 + 1/2 su bardağı kaju fıstığı
    * 2 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
    * 8 silme yemek kaşığı margarin/tereyağı, oda sıcaklığında
    * 3/4 su bardağı kahverengi şeker
    * 1/2 su bardağı toz şeker
    * 1 yumurta
    * 1 paket şekerli vanilin
    * 24 adet karamelli şeker
    * 1/4 su bardağı krema

    hazırlanması:

    1. fırını 175C'ye getirin. unu ve tuzu karıştırın. fıstıkların bir bardağını irice dövüp bir kenara alın. kalan bir buçuk su bardağı fıstığı mutfak robotunda un ufak hale getirin. sıvıyağı ekleyip krema kıvamına gelene kadar-yaklaşık 2 dakika- karıştırın.turkeyarena.com
    2. robottaki karışımı, katı yağı ve şekerleri bir kaba alıp mikser yardımıyla 2 dakika kadar karıştırın. yumurtayı ve vanilini ekleyip tekrar karıştırın. mikserin hızını azaltıp unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin. kenara ayırdığınız fıstıkları spatulayla karışıma ekleyin.
    3. karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle top haline getirin. topları -bastırmadan- yağlanmış 2 tepsiye dizin.birinci tepsiyi fırına koyup 6 dakika pişirin. fırının kapağını açıp her bir kurabiyeyi spatulayla bastırarak yassılaştırın. tekrar fırına vererek 6-7 dakika daha pişirin. pişince fırın telinin üzerine alarak içlerini çekmesini sağlayın. aynı işlemi ikinci tepsi için de tekrarlayın.
    4. şekerleri ve kremayı bir tavaya alıp kısık ateşte karıştırarak eritin. krema soğuyunca kaşıkla kurabiyelerin üzerine gezdirin.
#20.05.2009 18:08 0 0 0