Uğur Şahin Projesi

Son güncelleme: 20.05.2009 19:53
  • Uğur Şahin Araba projesi - Uğur Şahin Otomobil Projesi Dünyaca konuşulan Türk

    Hollanda'da yaşayan Uğur Şahin isimli bir Türk tarafından bilgisayar destekli oluşturulan otomobil animasyonu, dünya genelinde büyük beğeni topladı.

    noimage

    Hollanda'da yaşayan Uğur Şahin isimli bir Türk tarafından bilgisayar destekli oluşturulan otomobil animasyonu, dünya genelinde büyük beğeni toplayınca, Ohio merkezli bir tuning şirketi bu tasarımı şablon alarak, Şahin'in hayalini gerçeğe çevirdi.

    Dünyanın en hızlı araçlarından biri olan Corvette için yeni bir tasarım oluşturan Uğur Şahin, USD Corvette Z03 adını verdiği modeli ile dünyada çok ses getirdi. Bilgisayar destekli oluşturduğu animasyonun ardından Şahin'in bu dizaynı ABD'nin Ohio eyaletindeki Mallett isimli bir tuning şirketi tarafından değerlendirmeye alındı.

    Corvette tarafından henüz seri olarak üretilmeyen bu modeli, yine Corvette tarafından üretilen C6 ya da Z06 üzerinde yaptıkları bazı değişikliklerle birebir oluşturan Mallett, Şahin'in hayalini gerçeğe çevirmiş oldu. Corvette C3'ün klasik çizgilerini temel alan Şahin'in oluşturduğu bu yeni modelde daha keskin çizgiler ve daha geniş hava tünelleri ile kışkırtıcı bir görüntüye sahip ön rüzgarlıklar, Mallett'in uyguladığı tasarımda da birebir olarak uygulandı.

    USD Corvette Z03 için 7 litrelik 700 beygirlik kompresör ve 999 beygirlik Biturbo versiyonları bulunan LS7-Corvette motoru kullanıldı. Bu devasa motor ile 0'dan 100 kilometre hıza 3 saniye gibi kısa sürede ulaşan Z03, maksimum 354 kilometre hız yapabiliyor.

    Mallett, C6 ya da Z06'ya USD Corvette Z03 görünümü vermek için 70 bin dolar talep ederken, 700 beygirlik kompresör motor ilavesi için 33 bin dolar, 999 beygirlik motor için ise 36 bin dolar ekstra masraf çıkarıyor.

    Öte yandan Hollanda'da Otel İşletmeciliği bölümünü bitiren Uğur Şahin, herhangi bir teknik eğitim almamış olmasına rağmen profesyonel otomobil tasarımları çiziyor. Çizim programını kullanmayı kendi başına öğrendiğini ifade eden Şahin, birer birer yeni tasarımlara imza atmaya başlayınca, turiz ve otelcilik sektöründen koparak, kendisine büyük bir zevk ve ruhsal zenginlik veren tasarım işine soyunmuş.
#20.05.2009 19:53 0 0 0