* 1 bütün tavuk
* 1 kg tuz
* 1 yumurta aki
* su
* 1 havuç
* 1 patates
* 1 sogan
* 4 dis sarimsak
* baharat(kekik,biberiye)
HAZIRLANISI:
1. Çok büyük olmayan yaklasik 1,5 kg lik bir tavugun sadece gögüs kafesi kemiklerini çikartin.
2. Tavugun içine 1 havuç, 1 sogan ve1 patatesi küp küp dograyarak yerlestirin.
3. üzerine çok az tuz ,sarimsak ve baharat(kekik,biberiye, karabiber)ekleyin.
4. tavugun karnini igne ve iplik yardimi ile dikin. diger tarafta kasenin içine 1 kg tuzu alin.
5. içine 1 yumurta aki ve biraz su koyarak elinizle iyice karistirip köpürtün.
6. firin tepsisine aldiginiz tavugun alti da dahil olmak kaydi ile hertarafini tuz ile kapatin.
7. 180 derecelik firinda 1-1,5 saat pisirin. sofraya tepsi ile getirip servis sirasinda tuzu kirin.