Tuzda Tavuk

Son güncelleme: 20.05.2009 21:13
  • Tuzda Tavuk tarifi - Tuzda Tavuk yapilisi
    noimage
    Malzemeler:

    * 1 bütün tavuk
    * 1 kg tuz
    * 1 yumurta aki
    * su
    * 1 havuç
    * 1 patates
    * 1 sogan
    * 4 dis sarimsak
    * baharat(kekik,biberiye)

    HAZIRLANISI:

    1. Çok büyük olmayan yaklasik 1,5 kg lik bir tavugun sadece gögüs kafesi kemiklerini çikartin.
    2. Tavugun içine 1 havuç, 1 sogan ve1 patatesi küp küp dograyarak yerlestirin.
    3. üzerine çok az tuz ,sarimsak ve baharat(kekik,biberiye, karabiber)ekleyin.
    4. tavugun karnini igne ve iplik yardimi ile dikin. diger tarafta kasenin içine 1 kg tuzu alin.
    5. içine 1 yumurta aki ve biraz su koyarak elinizle iyice karistirip köpürtün.
    6. firin tepsisine aldiginiz tavugun alti da dahil olmak kaydi ile hertarafini tuz ile kapatin.
    7. 180 derecelik firinda 1-1,5 saat pisirin. sofraya tepsi ile getirip servis sirasinda tuzu kirin.
#20.05.2009 20:36 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • tuzda balik biliyorumda, tuzda tavugu ilk kez duydum

    ellerine saglik aba
#20.05.2009 21:13 0 0 0