Trabzon Yapıtech Açıldı

Son güncelleme: 20.05.2009 20:40
  • 8. Uluslar arası Yapı Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı Yapıtech 2009 Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde açıldıYapıtech Trabzon'da açıldı
    Yapıtech 2009 Fuarı Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde açıldı
    8. Uluslar arası Yapı Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı Yapıtech 2009 Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde açıldı. ADG Fuarcılık tarafından organize edilen fuarın açılışına ilgi büyük oldu.

    noimage

    Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şadan Eren, TTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Coşkun Kahraman, Giresun, Ordu, Gümüşhane ve Bayburt TSO Başkanları'nın da katıldığı törende ADG Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Adıgüzel açılış konuşmasını yaptı. Adıgüzel, Trabzon'da fuarcılık anlamında yaşanan gelişmelere değindi. 2001 yılından itibaren TTSO'nun da destekleriyle Trabon'da fuarcılığın ihtisaslaşmaya doğru gittiğini söyleyen Adıgüzel, uluslar arası fuarlar düzenlenmeye başlandığını hatırlattı. Hakan Adıgüzel, ikisi uluslar arası olmak üzere yılda 10 fuar düzenlediklerinin altını çizerek, 2007 yılında TOBB'un desteği ile düzenlenen fuarlarda Trabzon gerçekleştirilen 12 fuar ile Türkiye'de en fazla fuar organize edilen iller sıralamasında sekizinci sıraya yükselmişti.
    Bizler ADG olarak bütün bu aşamalarda olmaktan dolayı da büyük gurur duyduk. 2008 yılından itibaren maalesef Trabzon bu anlamda beklenen gelişmeyi gösterememiştir. Ve 2008 yılında 8. sıradan 36. sıraya düşmüştür. Trabzon'un fuar şehri olabilecek bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Adıgüzel, bunun için her kesimin desteği ile bu konuda çok daha fazla çaba sarfetmesi gerektiğini belirtti. Bu konuda biran önce çalışma başlatılması gerektiğine vurgu yapan Adıgüzel, Bu konuda bir platform oluşturulmalı, bu platformda Trabzon'un bütün kesimleri yer almalıdır. Bu çalışmada en az 10 yıllık bir fuarcılık stratejisi ortaya konulmalı, bizler ADG olarak bu konuda da her zaman gönüllüyüz ifadelerini kullandı. Adıgüzel 15 bin işadamanının fuarı ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti.
    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Coşkun Kahraman, TTSO'nun ve KOSGEB'in de sedseği ile düzenlenen Yapı Fuarı'nın teknoloji ve küresel rekabette Trabzon için öncü fuarlardan biri olduğunu söyledi. Kahraman, bölgede ve dünyada gelişen şartlara yönlendirerek yapı teknolojilerini sunmak gibi önemli bir görevin de yerine getirildiğini belirterek, Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nin kuruluş misyonu çerçevesinde önemi artan ve bölge ticaretini ve kültürünü yönlendireceğine inandığımız fuarların sayısının ve çeşitliliğinin artmasını Trabzon açısından çok önemsiyoruz. Trabzon'da düzenlenen bu fuarlar sektörlerin ihtiyaç duyduğu, sektörleri ileriye götürecek fuarlardır. Bu nedenle bizde TTSO olarak fuarların ve fuarcılığın gelişmesi için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz' dedi.
    TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren ise kriz ortamında böyle bir organizasyonun önem taşıdığını söyledi. Eren, Eğer su krizde bıkkın ve yorgun olup piyasadan çekilirsekr kriz daha büyük bir kısır döngüye dönüşürz. İşadamlarımızın fuarlara ilgi göstermesini bekliyoruz. Çok sayıda sektörü ilgilendiren inşaat sektörünün de desteklenmesi gerekiyor diye konuştu.
    Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nin sadece Trabzon'un değil Giresun, Bayburt, Gümüşhane, Ordu ve Rize gibi komşu iller için de önem taşıdığını ve bütün illerin ortak kullanımı için konuşlandırıldığını belirtti. Vali Okutan, pazarlamanın önemine de değinerek, kriz döneminde talep ve pazarlama konularında yaşanan sıkıntıların tıkanıklığa sebep olduğunu dile getirdi. Vali Okutan, bu sorunların aşılması halinde de krizin etkilerinin kısa zamanda giderileceğini dile getirdi.
    Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise bir marka kent oluşturmanın önemli adımlarından birisinin de fuar organizasyonları olduğunu söyledi. Gümrükçüoğlu, ekonomik kriz varsa bile bu tür organizasyonların düzenlenmesi çok önemli ifadelerini kullandı.
    İnşaat malzemeleri, banyo ve mutfak, seramik, nalburiye, hırdavat, tesisat ve iş makineleri ürünlerinin sergileneceği fuara 87 firma katılıyor. 20-24 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan Fuara Gürcistan'dan da işadamları ilgi gösterdi.
    Nurgül Günaydın
#20.05.2009 20:40 0 0 0