Bütün Lahana Dolması

Son güncelleme: 20.05.2009 21:15
  • Bütün Lahana Dolması tarifi - Bütün Lahana Dolması yapilisi

    noimage

    Malzemeler
    1 ufak lahana
    1kg kuşbaşı et
    1adet soğan
    3kaşık sıvıyağ
    1kaşık salça
    1bardak un
    su
    tuz

    Hazırlanışı
    Soğanı rendeleyin bir tavada et ile beraber kavurun, salçasını karıştırın pişsinler. Lahanaya tepesinden bir kapak açın şeklini bozmadan içini oyun. Boşluk kısma etli harcı doldurun ve kullanacağınız tencereye oturtun. Eti pişirdiğiniz tavayı su ile çalkalayarak tencereye dökün suyunu tamamlayın. Unu az su ile hamur yapın, merdaneyle tencerenin ağzı kadar açın ve kapak gibi yayın. Üzerine de kapağını kapatın kısık ateşte 3 saat pişirin.
#20.05.2009 21:15 0 0 0