Çullama tarifi - Çullama nasil yapilir - Çullama yapilisi


Malzemeler
1kg yufka
1adet tavuk
½ pirinç
1adet soğan
dolmalık fıstık
kuş üzümü
karabiber
tarçın

Hazırlanışı
Tavuğu haşlayın ve kemiklerini çıkartarak orta boy parçalar halinde didin. 1 adet soğanı dolmalık fıstık, kuşüzümü, karabiber ve tarçın ile iç pilavı yapınız.
Fırın tepsisini yağlayınız. Bir yufkayı serin üstüne ikincisini de serip yağlayınız. Tıpkı börek yapar gibi. Bu şekil yufkanın yarısını kullanacaksınız. Yarıya gelince iç pilavınızı araya yayınız. Üstüne de tavukları yerleştiriniz. Kalan yufkaları da deminki düzende aralarını yağlayarak kat kat serip bitiriniz.
Bunları, 170dereceli fırında kızartınız. Çıkınca da üzerine sıcakken tavuk suyunu dökünüz. O da sıcak olmalı. Üstünü de kapatın yumuşasın. Ilındığı vakit servis edebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 691
favori
like
share