SARAY USÜLÜ HALKA TATLISI

4 Su bardagi Su
100 gr. Margarin
7-8 adet Yumurta
1 tatli kasigi Tuz
5 Su bardagi Un
1 Corba kasigi nisasta
1 Tatli kasigi seker


SERBETI ICIN

7 Su bardagi Tozseker
5 Su bardagi Su
yarim Limon


HAZIRLANISI

Genis bir tencereye sicak suyu, tuzu, margarini koyup kaynatiyoruz.
Kaynamaya baslayinca, ölcümüzdeki unu döküp, tahta kasikla karistira karistira kisik ateste hamuru 5 dakika kadar pisiriyoruz.
Ocagin üzerinden aldiktan sonra ara sira karistirarak ilik hale getiriyoruz ve hamuru yogurmaya basliyoruz bu arada yumurtalari teker teker icine kiriyoruz ve yogurmaya devam ediyoruz.
Son yumurtayi kirarken ölcümüzdeki nisastayi üzerine serpiyoruz. Hic topak olmicak sekilde yogurmaya devam ediyoruz.
Hazirlamis oldugumuz hamuru elimizi hafif yaglayarak, cevizden kücük parcalar koparip, yuvarlayip, parmaginizla ortasina bastirip, delip halka sekline getiriyoruz.
Sonra yagin icine birakip nar gibi olana kadar kizartiyoruz.
Kizarmis halkalari serbetin icine batirip, baska bir kevgirle karitirip hemen serbetten servis tabagina aliyoruz.


DIKKAT ÖNEMLI PÜF NOKTASI

!!! halkalari önce SOGUK yagin icine koyun sonra ocagi acin ve kizartin !!!


ARKADASLAR BEN COK DENEDIM VE CIDDEN COK GÜZEL OLUYOR HEPINIZ DENEYIN GÖRECEKSINIZ
AFIYET OLSUN

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 542
favori
like
share