Malzemeler

750 gr orta yağlı kıyma
2 kuru soğan
3 domates
2 yeşil veya kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

1-Soğan ve biberler yıkanır. Robot veya zırh ile ince olarak kıyılır.
2-İki kez makinede çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle yoğrulur.
3-Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile 1 cm kalınlığında yayılır.
4-Tepsinin kenarına 4 parçaya bölünmüş domatesler yerleştirilir.
5-Pide fırınında veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Not: Kilis tavaya arzuya göre 1 demet maydanozda ince ince kıyılarak eklenebilir.

** Bu Kilis tavasi genelikle Kilis`de, kasaba sparis verilir, kasap hazirlayip sparis eden kisinin evinin yakinindaki firina pismesi icin yollar ve firinda pisince sicak sicak eve yollanir. Yaninda taze pismis tirnak ekmeklerle ve koyu buz gibi yapilmis ayranla nefis olur.


[URL]www.main-board.com

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1546
favori
like
share
LEVIS-501 Tarih: 27.08.2010 23:58
Ali abi öyle resim sunmakla olmuyor yapta yiyelim.
hhadise Tarih: 10.10.2009 07:12
harika görünüyor
mollycan Tarih: 21.05.2009 14:13
mmmhh, nefisss