Nike Halı Saha Ligi Başlıyor

Son güncelleme: 21.05.2009 17:35



  • Nike halı saha ligi başlıyor.Takımını kur,sahaya çık,sonuna kadar mücadele et! 'Asla Pes Etme'
    Mayıs-Haziran ayında 4 il ve 1 ilçede düzenlenecek organizasyona katılacak 10 bine yakın futbol sevdalısı hem futbola doyacak hem de Herkes İçin Futbol Lisansı alma hakkını kazanacak.

    Tarih : 4-30 Mayıs 2009
    Yer : Nike



    İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon ve Çorlu'da bulunan 14 halı sahada 2 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında grup ve eleme maçları, 21 Haziran tarihinde de final maçı oynanacak olan Nike Halı Saha Ligi başlıyor. Kayıtları 30 Nisan'a kadar devam edecek ligin 6 Haziran'daki maçlarla belirlenecek 8 finalisti, 20 Haziran'da TFF Riva Tesisleri'nde kampa alınacak, 21 Haziran'da da finallerde karşılacaklar.
    Projeyle ilgili açıklama yapan TFF Başkanı Mahmut Özgener, "Halı sahalar Türkiye'de amatör sporcuların futbol oynamayı istediklerinde akıllarına gelen ilk yerlerden biri olması dolayısıyla bizim için çok önemli. Nike ile bugüne kadar birçok başarılı çalışmaya imza attık. Bu çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bunun bir parçası olarak, karşılıklı işbirliğimiz çerçevesinde Nike Halı Saha Ligi'nin organize edilmesinde yer almaktan gurur duyuyoruz. Mayıs-Haziran ayında 4 il ve 1 ilçede düzenlenecek organizasyona katılacak 10 bine yakın futbol sevdalısı hem futbola doyacak hem de Herkes İçin Futbol Lisansı alma hakkını kazanacak. Önümüzdeki dönemde Nike Halı Saha Ligi'ni sadece belirli illerde değil, bütün Türkiye'de gerçekleşecek ulusal bir lige dönüştürecek çalışmamızı da yoğun bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

    Nike Türkiye Genel Müdürü Zafer Parlar da konuyla ilgili "Türkiye'nin dört bir yanında yaptığımız tespitlere göre ülkemizde en çok katılımın gerçekleştiği bir spor dalı var; Halı Saha Futbolu. Yüzbinlerce genç gönül verdikleri bu sporu yapıyor ve aralarında Türk futbolunun geleceğine şekil verecek yetenekleri bulunduruyor. Organizasyonumuzda kullanılacak tüm halı sahalar Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bir sertifika sistemine tabii tutuldu. Bu şekilde halı sahalarımızın ve oynanan futbolun kalitesini gün ve gün yükseltmeyi planlıyoruz. Ayrıca lig sayesinde amatör sporculara lisans hakkı tanınmış ve geleceğin yeteneklerine yol açılmış olacak. Nike Halı Saha Ligi'nin Türk sporunun gelişmesinde çok büyük katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz. Bu noktada en büyük ortaklarımızdan Türkiye Futbol Federasyonu'na bir kez daha teşekkür etmek istiyorum." dedi.

    NIKE HALI SAHA LİGİ
    www.nikefootball.com adresine girerek önkayıt formunu eksiksiz dolduran katılımcılar en yakın Nike kayıt noktasına gidip, 80 TL takım katılım bedeli ödeyerek başvurularını tamamlayabiliyorlar. Nike Halı Saha Ligi'ne katılacak tüm oyuncular, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilecek Herkes İçin Futbol (HİF) Lisansı'na sahip olacaklar ve kayıtlar sırasında HIF lisansı için gerekli belgeleri kayıt noktalarına teslim edecekler. HİF Lisansı, Türkiye genelinde düzenlenen futbol etkinliklerine katılanlara cinsiyet, yaş ve engellilik durumu gözetmeksizin TFF tarafından verilen ve 3 yıl geçerli olan lisans belgesidir.
    16-35 yaş kategorisinde, 6 as 2 yedek olmak üzere toplam 8 kişiden oluşacak takımların katılımıyla gerçekleşecek Nike Halı Saha Ligi'nde maçlar grup turunda puan, eleme turlarında ise eliminasyon sistemiyle oynanacak. 15'er dakikalık 2 devre halinde oynanacak maçlarda beraberlik halinde seri penaltı atışlarına geçilecek.
    Grup maçları 2 Mayıs'ta başlayarak 17 Mayıs'a kadar devam edecek. Gruplarda birinci olan takımlar eleme turuna katılmaya hak kazanacak. Eleme maçları ise 23 Mayıs'tan 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Saha finallerinin ardından 6 Haziran'da bölge finalleri oynanacak. İstanbul'dan 4, İzmir, Ankara, Trabzon ve Çorlu'dan birer takımın yer alacağı Türkiye final maçları ise 21 Haziran'da İstanbul'da gerçekleşecek. Finale kalan 8 takım final günü öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Riva Tesisleri'nde kampa girecek.
    Takımın fikstürdeki yeri, oynayacağı saha ve maç saatleri gibi bilgiler 1 Mayıs'tan itibaren www.nikefootball.com adresinden ve 0800 211 71 36 numaralı telefondan öğrenilebilecek.
    Nike Halı Saha Ligi final maçları sonucu şampiyon olan takım, elemelerden çıktığı halı sahada bir senelik bedava üyelik ve Nike Futbol koleksiyonundan ürünler kazanacak.
    Organizasyonda kullanılacak tüm halı sahalar Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bir sertifika sistemine tabii tutulup, imkan ve kabiliyetlerine göre derecelendirildiler. Türkiye Futbol Federasyonu önümüzdeki aylarda Nike Halı Saha Ligi'nin yaygınlaşmasına paralel olarak Türkiye çapındaki tüm halı sahaların standartizasyonu, derecelendirilmesi ve sertifikalandırılması konusunda çalışmalarını sürdürecek.

    ORGANİZASYONUN GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİ HALI SAHALAR
    İstanbul
    Etiler Naturel Park Spor Tesisleri
    -İBB Haldun Alagaş Spor Kompleksi
    -İBB Spor A.Ş. Gülbahçe Spor Tesisi
    -Şişli Endüstri Meslek Lisesi Halı Sahası
    -Zeytinburnu Çırpıcı Spor Tesisleri
    -Baltalimanı - Kırcan Halı Saha Tesisleri
    -Kadıköy Belediyesi Kadıköy Gençlik Merkezi
    -Kenan Evren Lisesi Halı Sahası
    Ankara
    -Bahçeli Halı Sahası
    -Sporland Spor Tesisleri
    İzmir
    -İsmail Sütçü Halı Sahası
    -KSK Selçuk Yaşar Spor Tesisleri
    Trabzon
    -Hatipoğlu Olimpik Spor Tesisleri
    Çorlu
    -Ataş Spor Kompleksi

    Yer: Nike
    Tarihler: 04.05.2009~30.05.2009
#21.05.2009 17:35 0 0 0