köfte tarifleri - köfte çeşitleri - tepsi köftesi tarifi

Malzemeler

Köfteli kısım için;

*
Yarım kilo orta yağlı kıyma
*
1 adet kuru soğan
*
1 adet yumurta
*
½ paket kabartma tozu
*
3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
*
Tuz, karabiber, isteğe göre kimyon..
*
Tepsiyi yağlamak için 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ

Patates Püresi İçin;

*
4 adet patates
*
1 yemek kaşığı tereyağı
*
½ çay bardağı süt

Üzeri için;

* 5-6 adet ince dilim kaşar peyniri

Yapılışı;

---Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve küp küp doğrayarak yeterli suda haşlamaya bırakın...
--- Kıymayı büyük ve çukur bir kaba alarak içine 1 yumurtayı kırın. Soğanı incecik rendeleyerek, bayat ekmek içi, tuz, karabiber, kabartma tozu ile iyice yoğurun.
---Fırın tepsisini hafif yağlayarak, kıymalı karışımı elinizde tepsiye düz bir biçimde bastırarak yayın..165-175 derecelik fırında ortalama olarak 20-25 dakika, köftenin piştiğinden emin oluncaya kadar pişirin ve fırından çıkarın.
---Köfteli kısım fırında pişerken patates püresini hazırlayın..Pişen patatesleri süzerek çukur bir tencere ya da karıştırma kabına alın..İçine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin.1/2 çay bardağı sütü ve bir miktar tuzu da ekleyerek, püre aleti ile iyice ezerek püre haline getirin..Kıvamı koyu gelirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
----Pişen köfteyi fırından çıkarın, üzerine patates püresini düzgünce yayın, kaşar dilimlerini tek sıra halinde dizerek henüz soğumamış fırına tekrar verin. 175-180 derecede kaşar peynirler eriyip, üzeri kızarıncaya kadar pişirip, fırından çıkarın. Ben bu aşamada fırının sadece üst kısmını çalıştırarak sadece üzerinin kızarmasını sağlıyorum..Dilimleyerek servis yapın..
Alıntıdır

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 946
favori
like
share