Milföylü Muzlu Pasta

Son güncelleme: 21.05.2009 23:44
  • noimage
    8 yaprak milföy
    3 su b. süt
    1 su b. tozşeker
    3 çorba k.un
    1 çorba k. nişasta
    1 yumurta sarısı
    1 p. vanilya
    1 limon kabuğu rendesi
    2 muz
    üzeri için:
    pudra şekeri

    HAZIRLANIŞI:

    4 yaprak milföyü yanyana koyup birleştirerek
    merdane ile inceltin. çatalla iyice delip tepsiye
    alın. diğer hamurlara da aynı işlemi yapın. 170
    derecede pişirin. diğer tarafta sütü tencereye
    alın.içine yumurta sarısını,tozşekeri,unu,nişastayı
    vanilya ve limon kabuğu rendesini alıp pişirin.
    4 parça milföyün üzerine kremayı alın.muzun yarısını
    dilimleyerek arasına yerleştirin.diğer 4 parçayı
    üzerine kapatın. kalan muzları dizin ve bolca pudra
    şekeri eleyin. dilimleyerek servis yapın
    __________________
#21.05.2009 23:44 0 0 0