Tavada Su Böreği

Son güncelleme: 21.05.2009 23:48
  • Tavada Su Böreği tarifi - Tavada Su Böreği yapilisi
    noimage
    Malzemeler:

    * 3 cup un
    * 4 yumurta + 2 sarısı
    * 1 tatlı kaşığı tuz
    * 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    * Gerekirse su
    * 80 gr tereyağ
    * Peynir
    * Maydonoz

    Hazırlanışı:

    1. Peynir, maydonoz ve tereyağ hariç bütün malzemeler karışıtırıp yoğuralım. Hamurumuz sert ise bir miktar su ekleyip tekrar yoğrulur.
    2. Elde ettiğimiz hamuru, mandalina büyüklüğünde parçalara kesip yuvarlayıp bir tabağa alınır. Üzeri nemli bir bez ile kapatılırarak, yarım saat dinlendirilir. Yaklaşık 10 tane hamurumuz çıkacaktır.
    3. Yarım saat sonra tezgahımıza un serpilerek nemli bezin altındaki toplarımızı teker teker oklova ile olabildiğince ince açarak, tezgahımızın üzerine serilir. En az 15 dk açılmış hamurlarımız açıkta hafifce kuruması beklenir.
    4. Bir tavada tereyağımızı eritip kenara alalım.
    5. Peynirimizi küçük küçük keselim, maydonozumuzu yıkayıp dilediğimiz incelikte doğrayıp, ikisini bir kapta karıştıralım.
    6. Büyükçene bir tenceremizde su kaynatılmaya konulur, kaynadıktan sonra bir miktar tuz serpilir.
    7. Diğer yandan tezgahımızın üzerine bir makarna süzgecini, tepsinin içine ters konulur, yanında büyük bir kasenin içine su konulur. Geniş teflon tavamıza erittiğimiz tereyağdan sürülür.
    8. İlk açılmış hamurumuzu yani en sert olanı alıp, kaynayan suyumuza koyarak 30 saniye pişirelim hamurumuzun rengi hemen değişeceğinden dolayı pişmiş hali hemen anlaşılacaktır, panik yok ilk yapanlar için
    9. Bir kepçe kevgir ile pişmiş hamurumuzu alıp hemen soğuk suyumuza bandıralım, 5-6 saniye beklettikten sonra süzgeçimizin üzerinde süzdürüp tavamıza alalım. Üzerine tereyağ serpelim.
    10. Üçüncü kata kadar bu işlemi yapalım, üçüncü katımızda harcımızın yarısını yayalım, pişirme işlemine devam ederek tekrar dan üç kat hamur serdikten sonra diğer kalan yarım harcımızı tamamını serpelim ve diğer kalan hamurlarımızı aynı pişirme işlemi ile pişirip üst üste serelim. Aralarına tereyağ sürmeyi ihmal etmeyelim (Ben 10 katı koymadım ince oluşu daha güzel)
    11. İşte bir pişmesi kaldı Orta boy ocağımızı kısık ateşe alıp, böreğimizi ateşin üzerinde gezdirerek her yerini pişirelim.
    12. İşte çevirme anı geldi ben öncelikle böreğimi bir geniş yuvarlak tabağa ceviriyorum, ardından başka bir tabağa son olarakta tavamın kenidisine çevirip diğer yanı da pişiriyorum. Tavamızı tekrar tereyağ ile yağlamayı unutmayalım.
    13. Bu tarafını da kısık ateşte pişirip servis tabağımıza alalım ta taaaaaaa börek hazır

    ALINTIDIR
#21.05.2009 23:48 0 0 0