kabak kalyesi



Malzemeler

Kabak:500gr(jülyen)
Havuç:200gr(jülyen)
Soğan:400gr(piyaz doğranmış)
Pirnç:80gr
Sızma zeytin yağı:250ml
Tuz:35gr
Portakal suyu:1 bardak(naturel)
Şeker:25gr
Yağlı kağıt

Hazırlanışı

Doğranmış soğanımızı tenceremizin dibine yerleştirelim onun üstüne havuçlarımızı , sonra kabaklarımızı ve şekerimizi ekleyelim.
Tuzumuzu sıvı yağımızı ve bir mıktar su ekledikten sonra bir bardak
portakal suyu ekleyip üzerlerine yağlı kağıdı örtüp tabağı ters çevirip üstne koyalım ve tekrar yağlı kağıdı serip tencerenin kapağını kapatalım ve çok ama çok kısık ateşte 45 dakika pişirelim.
Soğuduktan sonra dolaba atın ve iyice soğuduktan sonra yağlı kağıtları alıp bol limon sıkıp yiye bilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1136
favori
like
share