1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber konservesi
2-3 diş sarmısak
2-3 adet acı kırmızı biber
100 gr.dolmalık fıstık
500 gr.spagetti
100 ml.zeytinyağ
1 demet fesleğen
Karabiber
Tuz



Hazırlanışı :
Sarmısakları soyun ve ince ince kıyın. Acı biberleri uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın incecik kıyın.
Yağsız tavada fıstıkları pembeleştirdikten sonra bir kenera ayırın.
Spagettiyi bol tuzlu suda haşlayın ve süzün. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp sıcak tutun. Dolmalık biberi 2-3 cm.büyüklüğünde doğrayın.
2 yemek kaşığı zeytinyağı tavada ısıtın. Sarmısak ve acı biberi katıp ateşte 1 dakika kadar kavurun.
Renklerinin dönmesine dikkat edin. Dolmalık biberleri, fıstıkları ve kalan zeytinyağını ilave edin.
Hepsini dikkatlice ısıtın.
Sıcak spagetti ile birlikte önceden ısıtılmış bir servis tabağına koyup karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Fesleğen yapraklarını şerit şerit kesip spagettiye karıştırın.Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 260
favori
like
share