Acıkalı Yumurta.

Öncelikle Acıka'yı açıklamak gerekecek zannedersem. Acıka Kafkasyadan göçen Abhaz, çerkezlerin kullandığı bir tür çemene benzer malzeme.

İçerisin de: Pul biber, karabiber, kimyon, ceviz, biber salçası, kişniş, aruhana, ajubra, sarımsak karışımlarının bulunduğu çemene benzer ancak bizim için acıka, acuka, pırpılcıka, biberli tuz diye bilinir.

Öncelikle Acıka'yı Bir tatlı kaşığı kadar alıp bir kasenin içerisine koyuyorsunuz. Üzerine 2 yemek kaşığı su ilave edip su ve acıka yı birbiriyle katıştırıyorsunuz. Sulandırılmış acıkanın üzerine 3 yumurta kırıp iyice karıştırıyorsunuz birbiriyle bütünleşen karışımı teflon tavada kızmış olarak bekleyen tereyağın üzerine döküyoruz, iyice pişirdikten sonra yanına bir kupa çay alıp afiyetle yiyorsunuz.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 343
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 20:06
Çalışma ve emeğiniz için kutluyorum...
AYIŞIĞI Tarih: 22.05.2009 15:27
ellerine sağlık Sheker Girls