Tepsi Mantısı (8 Kişilik)

Malzemeler:
Hamuru İçin
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Sosu İçin
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
250 gr Kıyma
1 Adet Sivribiber
1 Çorba Kaşığı Salça

HAZIRLANIŞI :
Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurta, su ve tuzla yoğurarak hamur yapalım. Hamuru bezelere ayırarak 15 dakika bekletelim. Bezelerden ince yufkalar açalım.
Yufkaları küçük kareler şeklinde keselim. Yıldız şeklinde katlayıp, yağladığımız tepsiye dizip, fırında kızartalım.
Sosu için; kıymayı yağda kavuralım. Kıyılmış yeşil biberi ekleyip üzerine bir bardak suda eritilmiş salçayı dökelim. Sarmısaklı yoğurtla servis yapalım.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 363
favori
like
share