Kozalak Kurabiye Tarifi - Kozalak Kurabiyenin Yapılışı - Kozalak Kurabiye Resmi



Malzemeler

Bir kutu pirinç patlağı
125 gr tereyağı
125 gr bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı bal
Üzerine serpmek için h.cevizi veya toz fıstık

Hazırlanışı

Tereyağ ve bitter çikolata bir kapta beraberce benmari usulü eritilir.
İçersine bal ve kakao eklenip iyice karıştırılır.
Karşıma pirinç patlakları atılıp tekrar kariştırılıp iyice yedirilir.
Karışım 10 dk buzdolabında saklanır.
Malzemeden kaşıkla parçalar alınarak, limon sıkacağının çukur olan arka kısmına doldurularak hafifçe bastırılır.Daha sonra limon sıkacağından dökmeden bir tepsiye ters çevrilerek çıkarılır.
Tüm malzemeye aynı işlem yapılıp donması için buzdolabında bekletilir.
Üzerine h.cevizi veya toz fıstık serpiştirilip servis edilir..

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1798
favori
like
share
Rüya Tarih: 23.05.2009 02:31
[COLOR="PaleTurquoise"]Birisi kurabiye mi dedi:79:Son ıkı saattir kurabiye diye sayıklıyorum Tabi bu saatte alabılecegım bır yer de yok yapma sansım hıc yok..Napcam bılmıyorum uyuyamam sabaha kadar artık sabah ılk ıs pastaneye kosmak.
Su-Perisi Karnım degıl ama gözum doymus oldu sagol