Pamuk kurabiye tarifi



Yumuşak kurabiye sevenler için alternatif bir öneri
Benim fırınımın ısısı biraz yüksek olduğu için kurabiyeleri biraz düşük ısıda pişiriyorum fırın ayarını biraz yükseltebilirsiniz. 29-30 adet çıkıyor.

Malzemeler:
2 yemek kaşığı krem şanti tozu
1 çay bardağı süt
125 gr. margarin
1 çay bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
1 yemek kaşığı limonsuyu
2 su bardağı mısır nişastası
1 vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un

Hazırlanışı: Krem şanti, süt, margarin, yumurta, limon suyu, pudra şekeri mikserle iyice çırpılır. Nişasta, vanilya, kabartma tozu ve un malzemenin içine elenir, yoğrulur, hamuru 5 dkk buzdolabında beklettikten sonra cevizden biraz küçük parçalar halinde yuvarlak şekilde fırın tepsisine biraz aralıklı olarak ve pişerken yayılacağı için yuvarlak formu kaybetmeden yerleştirilir. 140 derecede 20- 25 dkk pişirilir.
soğuduktan sonra ister sade olarak istenirse hazır çikolata sosu veya benmari şekilde erittiğimiz (100-125 gr. bitter çikolata, yarım çay bardağı su, 1 çay kaşığı margarin) ile kaplanır.
afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1094
favori
like
share
1sidelya Tarih: 23.05.2009 19:30
Rica ederimm afiyet olsun arkadaşlar
SU-PERISI Tarih: 23.05.2009 12:51
Tarifleriniz için saolasın
casper Tarih: 23.05.2009 12:38
harika görünüyor denemeye değer bence teşekkürler