Ballı Susamlı Kurabiye tarifi - Ballı Susamlı Kurabiyenin yapılışı - Ballı Susamlı Kurabiye resmi



Malzemeler

* 125 Gr. Tereyağ yada Margarin
* 3/4 Su Bardağı (1 Bardaktan 1 parmak eksik) Pudra Şekeri
* 1 Adet Yumurta
* 1 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil
* 2 Yemek Kaşığı (un gibi çekilmiş) Fındık
* 1 Çay Kaşığı Karbonat
* 2,5 Su Bardağı Un

Yapılışı

* Öncelikle yağı çok kısık ateşte eritin ve soğutun.
* Pudra şekeri ve yağı çırpma teli ile iyice karıştırın.
* Fındığı ekleyin ve çok az karıştırın.
* 2 su bardağı un, karbonat ve zencefil'i karışımın üzerine eleyin, yumurtayıda ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
* Kalan unu, kaşıkla yavaş yavaş hamur toparlanana kadar ekleyin.
* Hamuru 20-30 dk. buzdolabında dinlendirin.
* İstediğiniz bir kalıpla yada çay bardağı ile kesip, şekil verin.
* Hafif yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
* Üzerlerine bal sürün. (Ben bu iş için işaret parmağımı kullandım:)
* Bolca susam serpin.
* Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında 18-20 dk. pişirin. Fırından çıkınca, ızgara tel üzerinde soğutun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 757
favori
like
share