Şeftali Dolgulu Kurabiye

Son güncelleme: 23.05.2009 13:17
  • Şeftali Dolgulu Kurabiye tarifi - Şeftali Dolgulu Kurabiyenin yapılışı - Şeftali Dolgulu Kurabiye resmi

    noimage

    Malzemeler

    * 1 Çay Bardağı (50 gr.) Eritilmiş Margarin
    * 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
    * 1 Çay Bardağı Yoğurt
    * 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
    * 1 Adet Yumurta
    * 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
    * 1/2 Adet Limon'un Suyu
    * 1 Paket Kabartma Tozu
    * 3 Su Bardağı Un

    İç Harcı için;

    * 1 Adet Şeftali
    * 1 Yemek Kaşığı Fındık, Fıstık veya Ceviz

    Yapılışı

    * Un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeleri bir kaba koyun ve çırpma teli ile iyice çırpın. Harcın üzerine, 2 su bardağı un ile kabartma tozunu birlikte eleyin ve yoğurun, kalan unu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğurun. (Hamurunuz kurabiye hamuru kıvamında değil, poğaça hamuru kıvamında esnek oluyor)
    * Hamurun üzerini örtün ve 15-20 dk. dinlenmeye bırakın, bu sırada şeftalinin kabuklarını soyun ve çatalla ezin, fındık veya fıstığıda irice kırın.
    * Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparın ve avucunuzun içinde açın, ortasına bir tatlı kaşığı kadar şeftali, biraz fındık veya fıstık koyun ve yuvarlayarak kapatın.
    * Hafifçe yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, 180 derecede yaklaşık 25-30 dk. üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.
    * Fırından çıktıktan 5 dk. kadar sonra, hafif ılınınca üzerine pudra şekeri serpin.
#23.05.2009 13:17 0 0 0