* 1 Çay Bardağı (50 gr.) Eritilmiş Margarin
* 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
* 1 Çay Bardağı Yoğurt
* 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
* 1 Adet Yumurta
* 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
* 1/2 Adet Limon'un Suyu
* 1 Paket Kabartma Tozu
* 3 Su Bardağı Un
İç Harcı için;
* 1 Adet Şeftali
* 1 Yemek Kaşığı Fındık, Fıstık veya Ceviz
Yapılışı
* Un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeleri bir kaba koyun ve çırpma teli ile iyice çırpın. Harcın üzerine, 2 su bardağı un ile kabartma tozunu birlikte eleyin ve yoğurun, kalan unu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğurun. (Hamurunuz kurabiye hamuru kıvamında değil, poğaça hamuru kıvamında esnek oluyor)
* Hamurun üzerini örtün ve 15-20 dk. dinlenmeye bırakın, bu sırada şeftalinin kabuklarını soyun ve çatalla ezin, fındık veya fıstığıda irice kırın.
* Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparın ve avucunuzun içinde açın, ortasına bir tatlı kaşığı kadar şeftali, biraz fındık veya fıstık koyun ve yuvarlayarak kapatın.
* Hafifçe yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, 180 derecede yaklaşık 25-30 dk. üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.
* Fırından çıktıktan 5 dk. kadar sonra, hafif ılınınca üzerine pudra şekeri serpin.