Reçelli Kurabiye

Son güncelleme: 23.05.2009 14:56
  • Reçelli Kurabiye tarifi - Reçelli Kurabiyenin yapılışı - Reçelli Kurabiye resmi

    noimage

    Malzemeler

    * 1 Adet Yumurta
    * 150 Gr. Tereyağ yada Margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
    * 1 Su Bardağı Un
    * 1 Çay Bardağı Mısır Nişastası
    * 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
    * 1 Çay Kaşığı Tarçın
    * 1 Yemek Kaşığı (çok ince çekilmiş) Fındık

    Yapılışı

    * Margarin ile pudra şekerini (ben 100 gr. tereyağ, 50 gr. margarin kullandım) yoğurun. Yumurta ekleyip yoğurmaya devam edin. Diğer malzemeleride ekleyip iyice özleşinceye kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ise toparlamak için un yerine nişasta ekleyin.
    * Sert olmayan, yumuşak bir hamur yoğurun. Buzdolabında 30 dk. bekletin. (Hamurunuz bu sırada biraz daha sertleşip, kendini toplayacak)
    * Nişasta serptiğiniz tezgahta 1/2 cm. kalınlığında açın. Eşit sayıda kapalı ve ortası delik kurabiyeler hazırlayın. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk. üzerleri hafif turuncu olana kadar pişirin. Fırından çıkınca ızgara tel üzerine alarak soğutun.
    * Kurabiyeler soğuyunca, ortası delik olmayan kurabiyenin üzerine reçel sürün ve ortası açık olan kurabiyeyi üzerine kapatın. Reçeli kenarlarından taşma yapmaması için, kenarlardan 1 cm. boşlık kalacak şekilde sürün.
#23.05.2009 13:23 0 0 0
  • emeğine sağLıK cnm
#23.05.2009 14:56 0 0 0