Mantarlı ve Dereotlu Pilav tarifi - Mantarlı ve Dereotlu Pilavın yapılışı - Mantarlı ve Dereotlu Pilav resmi




Malzemeler

* 2 Su Bardağı Pirinç
* 3 Su Bardağı (kaynar) Su
* 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
* 500 Gr. Mantar (1 paket)
* 1 Demet Dereotu (15-20 dal)
* 1 Adet Tavuk Bulyon
* 1 Çay Kaşığı Şeker
* 1 Çay Kaşığı Tuz
* 1/2 Adet Limon

Yapılışı

* Pirincin üzerine limonu üç dört parçaya ayırıp koyun ve 1 tatlı kaşığı tuz serpin, pirinçleri bir parmak şekilde geçecek şekilde kaynar su ekleyin ve 35-40 dk. su ılınıncaya kadar bekletin.
* Mantarları yıkayın ve incecik doğrayın, bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile renkleri sararıncaya kadar kavurun. Mantarlar önce su salacak bir süre sonra suyunu çekecektir. Pişen mantarları bir kağıt havlu üzerine alarak, yağının süzülmesini sağlayın.
* Islattığınız pirinci, musluğun altında kevgirden akan su berraklaşıncaya kadar yıkayın.
* Ayrı bir kapta, kaynar su, bulyon, şeker, tuz ve ıslatmak için kullandığınız limonların suyunu karıştırın.
* Zeytinyağını hafifçe kızdırın ve pirinçleri ekleyin, 4-5 dk. kavurun. Mantarları ekleyin ve çok az daha kavurun.
* Kaynar su ile hazırladığınız karışımı ekleyin ve karıştırın. 3 dk. hızlı ateşte, daha sonra altını kısarak 10-15 dk. suyunu çekinceye kadar pişirin.
* Pilavın altını kapatınca, incecik kıydığınız dereotunu ekleyin ve sadece üst kısmını hafifçe karıştırın. Üzerine bir peçete kapatın ve 10-15 dk. dinlendirin. Servis yapacağınız zaman karıştırıp, dereotlarının tamamen karışmasını sağlayın.

Servis Önerisi;

& Pilavı pişirip, demlendirdikten sonra bir borcama döküp, üzerine 1 su bardağı kadar kaşar rendesi serpin. Fırında 3-4 dk. kaşarlar eriyip, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin veya tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıp, aynı şekilde üzerine kaşar rendeleyerek kişiye özel pilavlar elde edin :)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 520
favori
like
share