Domatesli Pilav

Son güncelleme: 23.05.2009 13:41
  • Domatesli Pilav tarifi - Domatesli Pilavın yapılışı - Domatesli Pilav resmi

    noimage

    Malzemeler

    * 2 Su Bardağı Pirinç
    * 1 Su Bardağı Rendelenmiş Domates
    * 3 Su Bardağı (kaynar) Su
    * 1 Çay Kaşığı Şeker
    * 1 Adet Tavuk Bulyon
    * 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ

    Yapılışı

    * Pirincin üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve 2-3 dilim limon koyarak, üzerini geçecek kadar kaynar su ile ıslatın. Yarım saat kadar sonra, limonları alarak, musluğun altında, bol su ile akan su berraklaşıncaya kadar yıkayın.
    * Sıvı yağ ile domates rendesini, 2-3 dk. orta ateşte kavurun.
    * Ayrı bir kapta, kaynar su, şeker, bulyon ve bir kaç damla limon suyunu (pirinci ıslatırklen kullandığınız limon parçalarının suyu da yeterli olur) karıştırın. Bu aşamada bulyon kullanmak istemezseniz, damak zevkinize göre tuz ekleyin.
    * Kavrulmakta olan domates rendesinin üzerine, sulu karışımı ekleyin ve kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak 1-2 dk. kaynatın.
    * Yıkanmış, süzülmüş pirinçleri kaynamakta olan domatesli suya ekleyin, çok az karıştırın.
    * 2-3 dk. yüksek ateşte, daha sonra ocağın altını kısarak 10-15 dk. pişirin.
    * Pilav suyunu çekince ocağı kapatın ve kapağın altına bir peçete koyarak, 10-15 dk. dinlendirin.
#23.05.2009 13:37 0 0 0
  • emeğine sağLıK cnm
#23.05.2009 13:41 0 0 0