hamsikoli tarifi



MALZEMELER :
500 gram kılçıkları ayıklanıp yıkanmış hamsi
1 demet pazı
3-4 sap pırasa
½ demet maydanoz
2 tane yeşil biber
3 tane domates
1 büyük baş kurusoğan
6-7 tane tazesoğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
3 su bardağı mısırunu
Sıcak su



YAPILIŞI :
Sebzelerin hepsini yıkayıp ince ince kıyıyoruz. Karıştırıp ayıklanmış hamsileri ekleyip tuz karabiber mısırunu yağ ve sıcak suyu ekleyip ekmek hamurundan biraz daha gevşek bir hamur yoğuruyoruz. Tereyağıyla yağladığımız tepsiye döküp üzerini düzlüyoruz ve 170 dereceye ısıttığımız fırında 70-80 dakika civarı üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırını kapatıp 10 dakika daha sıcak fırında bırakıyoruz ki içini çeksin.Daha sonra çayımızı demleyip afiyetle yiyoruz….

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 646
favori
like
share