Haşhaşlı Gözleme - Haşhaşlı Gözleme Tarifi



Malzemeler :
3 su b. un
1 tatlı k. tuz
Alabildiği kadar ılık su

İç harcı için:

1 kase ezilmiş haşhaş
Mısırözü yağı

Hazırlanışı :
3 su b. unu karıştırma kabına alın. Tuzunu ekleyip harmanladıktan sonra alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamuru 8 bezeye ayırarak açabildiğiniz kadar açın.

İç harcı için haşhaşı ve kıvamını açacak kadar sıvıyağ ekleyerek karıştırın.

Açtığınız hamurun üzerine iç harçtan sıvayarak kenarlarını iç kısmına çevirip gözleme şekli verin. Tavada ya ad varsa sacın üzerinde pişirerek, tel tel gözlemenizi sıcakken servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 650
favori
like
share