Badılcan Kebabı - Badılcan Kebabı Tarifi - Badılcan Kebabı Nasıl Yapılır



Malzemeler :
1 kg. patlıcan
200 gr. kıyma
3 soğan
1 baş sarımsak
4 çarliston biber
4 kırmızı biber
4 domates
1 çorba k. salça
Tuz, karabiber
Sıvıyağ

Hazırlanışı :
Patlıcanları alaca soyun. Parmak parmak doğrayarak sıvıyağda kızartın.

Aynı anda sosunu hazırlayın. Bunun için soğanı ve sarımsağı doğrayarak sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.

Kızarttığınız patlıcanları fırın kabının altına yayın. Üzerine kıymalı sosu yayın. En son üstüne doğranmış domates ve biberleri serperek tuzunu ve baharatını ayarlayıp 180 derecede pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 540
favori
like
share
eyLem_güzeLi Tarih: 26.05.2009 15:07
[COLOR="YellowGreen"]teşekkürler miss fener.. ((=
acıktım ya.. görünüşü çok güzel..
NaZ Tarih: 26.05.2009 14:58
Parmak kebabina benziyor, sadece onda kiyma yerine kusbasi et var

ellerine saglik serapcim