Asuman Arsan Kimdir - Asuman Arsan Resimleri - Asuman Arsan Biyografisi - Asuman Arsan Hakkında
9 Mayıs 1934 yılında İstanbul'da doğdu.

1950-51 sezonunda Ses Tiyatrosu'nda tiyatroya başladı. 1960'a kadar Ses Tiyatrosu oyuncularının bir araya gelerek kurduğu İstanbul Tiyatrosu'nda, daha sonra Muammer Karaca ve Kenan Büke Tiyatrosu'nda, 1979-80 sezonunda da Şan Müzikholü'nde "Hisseli Harikalar Kumpanyası" ve diğer oyunlarda rol aldı.


Son rol aldığı oyun Dormen Tiyatrosu'nda "Bir Kış Sezonu" ve "Elveda Tiyatro" oldu. Sanat yaşamına ölünceye kadar televizyon dizileri ve sinema ile devam etti.

Ödülleri

20. Antalya Film Şenliği, 1983, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Faize Hücum



Filmografisi


Çiçek Taksi 1995
Yaseminname 1994
Cümbüş Sokak 1993
Aile Bağları 1991
Sevdim 1989
Dilekçe 1988
Keklik Ali 1988
İnatçı 1988
Dönemeç 1988
Aile Kadını 1987
Babamız Eğleniyor 1987
On Kadın 1987
Japon İşi 1987
Kadersiz Kullar 1987
Otobüs Yolcuları 1987
Kenar Mahalle 1987
Sevsen Ne Olurdu? 1987
Namus Düşmanı 1986
Ağa Bacı 1986
Uzak Kentin İnsanları (Köprü) 1986
Yaygara 86 1986
Acıların Kadını 1986
Babalar da Ağlar 1986
Hayroş 1986
Yunus Emre 1986
Bu Muhtar Başka Muhtar 1986
Tarzan Rıfkı 1986
Kırlangıç Fırtınası 1985
Ekmek Elden Su Gölden 1985
Herşeyim Sensin 1985
Bugünün Saraylısı 1985
Fidan 1984
Firar 1984
Sokaktan Gelen Kadın 1984
Gırgıriyede Büyük Seçim 1984
Yorgun 1983
Aile Kadını 1983
Gırgıriyede Cümbüş Var 1983
Gülsüm Ana 1982
Faize Hücum 1982
Şıngırdak Şadiye 1982
Tövbe 1981
Aşkı Ben Mi Yarattım 1979
Tatlı Nigar 1978
Kıvrıl Fakat Kırılma 1976
Sokak Kadını 1976
Yumurtanın Sarısı 1976
Avanak 1976
Çılgın Ama Tatlı 1976
Ölüme Yalnız Gidilir 1976
Ne Alırsan İki Buçuk 1976
Minik Cadı 1975
İş Bilenin 1975
Derece 37 1975
Kadınım 1975
Yakalarsam Severim 1975
Babacan 1975
Halime'nin Kızları 1975
Ördek Çıkacak Kaz Çıkacak 1975
Sevgili Halam 1975
Kuvvet Macunu 1975
Bir Baba Hindi 1975
Şenlik Var / Bal Kız 1974
Sokaklardan Bir Kız 1974
Cici Kız 1974
Sabıkalı 1974
Helal Sana Behçet 1973
Yunus Emre Destanı 1973
Şeytana Uyduk Bir Kere 1971
Çingene Aşkı Paprika 1969
Bozkırlar Şahini Targan 1968
Serseri 1967
Namus Borcu 1967
Boğaziçi'nde Aşk 1966
Allahaısmarladık İstanbul 1966
Ay Yıldız Fedaileri 1966
Korkusuzlar 1965
Biz De Vatandaşız 1965
Zennube 1965

Etiketler:
Beğeniler: 2
Favoriler: 1
İzlenmeler: 693
favori
like
share