Ayşe Kökçü Kimdir - Ayşe Kökçü Resimleri - Ayşe Kökçü Biyografisi - Ayşe Kökçü Hakkında

Ayşe Kökçü, (Önceki soyadı: Sarıkaya), (d. 1955, İstanbul), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Biyografi
İstanbul Belediye Konservatuvarı'ndaki eğitiminin ardından Şehir Tiyatroları kadrosuna katılan sanatçı, tiyatro çalışmalarının yanı sıra sinema ve televizyon filmlerinde de rol almaktadır. Şehir Tiyatroları'nda oyuncu olan Avni Yalçın'la ve tiyatrocu Salih Sarıkaya ile evlenip ayrılmıştır. Bizimkiler dizisindeki Nazan karakteriyle tanınan Kökçü, tiyatro ve tv dışında, sinema filmlerinde de rol almıştır.



Rol aldığı bazı oyunlar
Size Öyle Geliyorsa Öyledir
Bir Başkası
Lüküs Hayat
Kanlı Nigar
Vanya Dayı
Çulsuzlar

Filmografisi
Yalancı Yarim - 2006
Eylül - 2005
Nefes Nefese - 2005
Yazlıkçılar - 1993
Bizimkiler - 1989
Aşık Oldum - 1985

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 402
favori
like
share