İsmet Ay Kimdir - İsmet Ay Resimleri - İsmet Ay Biyografisi - İsmet Ay Hakkında

İsmet Ay (d. 1924 - Şile, ö. 7 Ekim 2004 - İstanbul)

İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı; 1948'de Şehir Tiyatroları'na girerek sanat hayatına başladı. Uzun süre Şehir Tiyatrolarında çalıştıktan sonra, sinema filmlerinde de oynadı. Süper Baba dizisindeki "Sermet" rolüyle beğeni kazandı. En son olarak dizilerde rol alan sanatçı, hastayken bile Cennet Mahallesi adlı dizide rolünü oynadı.



Sahip olduğu ödüller
4.Ankara Film Festivali, 1992, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Seni Seviyorum Rosa
Avni Dilligil Tiyatro Ödülü, 1987, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Vişne Bahçesi
Kültür Bakanlığı, 1988, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

Rol aldığı tiyatro oyunları

Filmografisi

Abdülhamit Düşerken - 2002
Benimle Evlenir misin - 2001
Kara Kentin Çocukları - 1999
Kaçıklık Diploması - 1998
Cumhuriyet - 1998
Baba Evi- 1997
Tatlı Kaçıklar - 1996
İz - 1994
Süper Baba - 1993
Seni Seviyorum - 1992
Hiçbir Gece - 1989
Afife Jale - 1987
Hoşgeldin Ramazan - 1987
Asılacak Kadın - 1986
Kaşık Düşmanı - 1984
Renkli Dünya - 1980
Talihli Amele - 1980
Bir Yürek Satıldı - 1977
Özgürlüğün Bedeli - 1977
Fatoş Talihsiz Yavru - 1970
Kalbimin Sahibi - 1969
Acı İle Karışık - 1969
İnleyen Nağmeler - 1969
Bozuk Düzen - 1965
Tatlı Günah - 1961
Aslan Yavrusu - 1960
Can Yoldaşı - 1952
Vişne Bahçesi
Orkestra

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 544
favori
like
share
Nehir Tarih: 23.05.2009 21:50
allah rahmet eylesin usta sanatçımıza tekrar...