New York'ta Türk Yürüyüşü 2009

Son güncelleme: 23.05.2009 22:51
  • Amerika 28. Geleneksel Türk Günü - Amerika 28. geleneksel Türk Günü Yürüyüşü- Amerika 28. geleneksel Türk Günü YürüyüşüResimleri - New York Türk Yürüyüşü ResimleriNew York'ta Türk yürüyüşü
    Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından düzenlenen 28. geleneksel Türk Günü Yürüyüşü ve Festivalinin yürüyüş bölümü sona erdi.
    ABD'nin New York kentinde Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından düzenlenen 28. geleneksel Türk Günü Yürüyüşü ve Festivalinin yürüyüş bölümü sona erdi.

    noimage

    Manhattan'da 56. sokakla Maddison caddesinde başlayan yürüyüş Türkevi'nin ve BM binasının hemen yanındaki Dag Hammerskjold parkında tamamlandı.

    Son derece renkli görüntülerin ortaya çıktığı yürüy üşe TADF'ye bağlı derneklerin yanı sıra Türkiye'den ve Türk Cumhuriyetlerinden gelen ekipler de katıldı. Yürüyüşü binlerce Türk ellerinde Türk bayrakları ve kırmızı beyaz kıyafetlerde izledi. New York sokakları Türk bayraklarıyla doldu.

    Dernek temsilcilerinin yürüyüşleri ve festival arabalarının geçişleri sırasında İstiklal Marşı okundu, folklor ve dans gösterileri yapıldı. Bando takımları 10. yıl marşını çaldı. Yürüyüşü protokolde Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve eşi Sema Yazıcı, Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ve eşi Gü lgün Şensoy, TADF Başkanı Kaya Boztepe, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin ve e şi Nur İlkin, Türkiye-ABD Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ve eşi Feruze Samsar, KKTC New York temsilcisi Kemal Göçeri ve TBMM milletvekili grubu izlediler.

    Bakan Yazıcı, New York Başkonsolosu Sansar, TADF Başkanı Boztepe ve Türkiye-ABD Dostluk Grubu Başkanı Davutoğlu halk ekipleriyle birlikte halay çektiler.

    Yürüyüşe Anadolu Ajansının eski Genel Müdür Yardımcısı Elvan Baransel de Beşiktaşlılar Amerika derneğinin festival arabasında katıldı.

    Yürüyüşün ardından Dag Hammerskjold parkında Türk festivali ba şlayacak. Festivalde Bakan Yazıcı başta olmak üzere Türkiye'den gelen TBMM heyeti ABD'deki Türk toplumuna seslenecek.
#23.05.2009 22:51 0 0 0