Köle Hamuru tarifi - Köle Hamuru yapilisi


Evinizde un, su, yağ ve pekmez varsa kolaylıkla bir köle hamuru hazırlayabilirsiniz. Üstelik hem sade yiyebilirsiniz, hem de sarımsaklı yoğurtla. Köle Hamuru Kastamonu yöresine ait bir yemek. Yapılan derleme çalışmalarında Kastamonu’da 812 çeşit yemek tespit edilmiş ve bu yemeklerden yaklaşık olarak 500 adetinin Anadolu’nun diğer yörelerinde bilinmediği ortaya çıkmış.

Bunlardan bir tanesi de Köle Hamuru:

Malzemesi :
Un
su
yağ
pekmez.
Hazırlanışı :
Bir tencerede kaynayan suya az az un bırakılır ve devamlı olarak karıştırılarak koyu bir kıvama gelmesi sağlanır. Sonra bu koyu hamur bir kaşık ile tepsiye dizilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı döküldükten sonra pekmeze bandırılarak yenir. Tepsiye alındıktan sonra pekmez ya da tatlı bir madde dökülmeden sade bir şekilde yenebileceği gibi sarımsaklı yoğurtla da yenebilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 844
favori
like
share
nis_2 Tarih: 24.05.2009 12:58
oooooo emeğine sağLık