Haşhaşlı Çıtır Çörek tarifi - Haşhaşlı Çıtır Çörek yapilisi

Malzemeler,
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Çay bardağı haşhaş
1 Paket yumuşak margarin
1 Tatlı kaşığı mahlep
1 Çay kaşığı tuz
1 Adet yumurta sarısı

Hazırlanışı,

Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep ve margarini bir kapta iyice elinizle karıştırıp krem haline getirin.
Karışıma bir çay bardağı haşhaşı ekleyin.
Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Örgü şekli verip üzerine yumurta sarısını sürüp, arzuya göre çörek otu serpin
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 185 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
Afiyet Olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 313
favori
like
share