- 250 gr kadayıf
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Muhallebi için malzemeler:
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Hazırlanışı
Kadayıfı, şeker ve tereyağ ile birlikte, pembeleşinceye dek kısık ateşte kavurun. Topaklanmaması için arada karıştırın. Biraz uzun sürebilir. İçine cevizi de ilave edip, ateşten indirin ve soğumaya bırakın.
Şeker, un, nişasta ve vanilyayı yumurta ile karıştırın. Sütü de ekleyip, muhallebiyi pişirin. Muhallebi soğuduktan sonra, içine bir paket toz krem şanti katıp tozlar tamamen karışana dek mikserle çırpın.
Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcama dökün. Üstüne bütün muhallebiyi dökün. Muhallebinin üzerine kadayıfın kalan yarısını da dökün. Buzdolabında dinlendirdikten sonra, ikram edebilirsiniz.
Yukarıda verilen malzemelerle yapılan kadayıflı muhallebiyi 8 dilim olarak düşünürsek,
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 damla sakızı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
KADAYIFI İÇİN
300 gr tel kadayıf
1 su bardağı ceviz içi dövülmüş
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
50 gr tereyağı
HAZIRLANIŞI
Tel kadayıfımızı bıçakla ince ince doğrayalım tencereye tereyağlınızı koyup eritelim ve üstüne kadayıflarımızı ilave edip kavuralım. Tel kadayıfımız kavrulurken içine 1 bardak şekerimizi ve cevizimizi de koyup iyice kavurmalıyız. Diğer tarafta muhallebimizi hazırlamak için tencereye sütümüzü unumuzunişastamızı toz şekerimizi ve dövdüğümüz damla A sakızımızı koyup devamlı karıştırarak pişirelim. Şimdi her şey hazırfinale geldik. Kavurduğumuz tel kadayıfımızın yarısını bor cama yayalım üzerine muhallebimizi yayalım sonra kalan telkadayıfımızı da muhallebinin üzerine yayıp istersek ılık ılık istersek buzdolabında soğutup serin serin ikram edelim.