dondurma külahı nasıl yapılır - evde dondurma külahı yapımı



Malzemeler:

- 3 yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı eriyip, ılınmış tereyağ / margarin
- 1 çay kaşığı badem aroması (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Çeyrek su bardağı ince çekilmiş badem
- Çeyrek su bardağı kakao
- 2 çay kaşığı nescafe

Yapılışı

Yumurtaları iyice çırpın, içine yavaş yavaş toz şekeri ekleyin. Birbirlerine iyice karışsınlar. Ardından eriyip soğumuş tereyağını ve badem aromasını (eğer varsa) ekleyin.

Kalan malzemeleri ayrı bir kasede iyice karıştırın. Ardından yumurtalı karışıma ekleyin. Hepsini birden karıştırın. Bundan sonraki kısım pişirme kısmı.

Waffle makinesinde pişirip, koni şekli verebilirsiniz. Eğer kase şeklinde külahlar istiyorsanız (Anadolu Kavağı’ndakiler gibi), ufak bir kaseden faydalanabilirsiniz. Külah pişip, daha sıcakken, istediğiniz bir kaseyi ters çevirip hamuru üzerine oturtun. Bu şekilde 30 saniye soğumasını beklerseniz, kase şeklinde külahlarınız olacaktır. Sonra yaratıcılık size kalmış; isterseniz dondurmanızın üzerine muz dilimleri ekleyin, isterseniz çilek dilimleri, biraz fındık, biraz fıstık, biraz çikolata sosu…

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 8647
favori
like
share
karanfilcik Tarih: 30.12.2009 22:15
her zamanki gibi çok ama çok işime yaradı..size çok ama çok teşekkür ederim..birde bir soru sormak istiorum..külah kaç derecede ısıtılır ve kaç çeşidi vardır???bu soruma bir yanıt verir misiniz lütfennn..?
AYIŞIĞI Tarih: 25.05.2009 16:00
emeğine sağlık şayestecim