Yanlış ayakkabı tırnak batmasına sebep olur

Son güncelleme: 24.05.2009 15:58
  • tırnak batması
    Tırnak batması, bir ayak parmağı tırnağının keskin ucunun ayak parmağı etinin içine doğru büyümesi sonucu ortaya çıkıyor. Sıklıkla ayak başparmağında meydana geliyor. Tırnak batması, kadın ve erkek ayırmadan günümüzde oldukça sık görülen bir sorun. Ayak sağlığı, yürümeyi etkilediğinden günlük aktiviteler ve çalışma hayatında daha büyük bir önem kazanıyor. Tırnak batması, ayak parmağının, genellikle de başparmağın dokusuna tırnağın batması sonucunda meydana geliyor. Tırnak batması, şiddetli ağrı ve yaranın iltihaplanmasına yol açıyor.
    noimage

    Tırnak batmasına neler sebep oluyor?

    * Ayak tırnaklarını çok kısa kesmek ya da düz kesmemek

    * Ayak tırnağında zedelenme

    * Normalin dışında kıvrık ayak tırnakları

    * Ayak tırnaklarının kalınlaşması

    * Ayak tırnaklarını birbiri üstüne bindiren ayakkabılar giymek

    Tırnakları küt kesin

    * Ayak parmağınızın ön kenarına uydurmak için tırnaklarınızı yuvarlatmayın. Ayaklarınızda dolaşım problemi varsa, her üç ayda bir tırnaklarınızı, profesyonel olarak bakımını yaptırmak için, bir podiyatriste gösterin.

    * Ayak tırnaklarını orta uzunlukta tutun

    * Ayak tırnaklarının çok kısa kesilmesi, ayakkabıların ayak parmaklarına yaptığı baskı, tırnakların yumuşak doku içine girmesine neden olabilir.

    * Ayaklarınıza tam uyan ayakkabılar giyin

    * Ayak parmaklarına aşırı derecede baskı yapan ya da sıkıştıran ayakkabılar tırnakların çevredeki dokulara girmesine sebep olabilir. Eğer ayaklarınızda sinir rahatsızlığı varsa, ayakkabılarınızın çok sıkı olduğunu fark etmeyebilirsiniz. Tercihan ayak problemleri olan kimselere uyan ayakkabılar satan özel ayakkabı dükkânlarından olmak üzere, ayağınıza iyi uyan ayakkabılar almaya ve giymeye özen gösterin.
#24.05.2009 15:58 0 0 0