Güllü Dondurma

Son güncelleme: 24.05.2009 19:02
  • Güllü Dondurma tarifi - Güllü Dondurma yapilisi - güllü dondurma yapımı

    noimage
    Malzeme :
    300 gr. kokulu gül yaprağı,
    3 bardak pudra şekeri,
    200 gr. taze krema,
    2 bardak su,
    1 portakal,
    1 adet vanilya.

    Yapılışı:
    1- Çürük yaprakları ayırdıktan sonra 200 gr. gül yaprağını bir kaba koyun.
    2- Bir kap içine 2 bardak pudra şekeri, vanilya ve 2 bardak su koyup şeker eriyene kadar ateşte pişirin.
    3- 200 gr. gülü bir tepsiye yerleştirip üzerine kaynar şurubu dökün.
    4- Bir kapakla kapatıp karışım soğuyana kadar serin bir yerde tutun.
    5- Sonra süzülmüş portakal suyunu da ekleyip buzdolabında bekletin.
    6- Bu arada kalan şekeri bir başka kap içinde karamela kıvamına gelene kadar pişirip kalan gül yapraklarını tezgaha boşaltıp düzelttikten sonra soğumaya bırakın.
    7- Kremayı çırpıp buzdolabındaki karışıma yedirin.
    8- Bir kaba yerleştirip birkaç saat buzlukta dondurun.
    9- Dondurmayı kupalara toplar halinde servis yapın.
#24.05.2009 19:02 0 0 0