Fazıl Say Mersin'e hayran kaldı

Son güncelleme: 25.05.2009 13:15
  • Fazıl Say Mersin'e hayran kaldı"Özel ve farklı bir ses yansıması bulunan Kızkalesi'nde her türlü müzik icra edilebilir"


    noimage








    8. Mersin Uluslararası Müzik Festivali etkinlikleri kapsamında Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesinde konser veren piyanist ve besteci Fazıl Say, özel ve farklı bir ses yansıması bulunduğunu belirttiği tarihi Kızkalesi'nde her türlü müziğin icra edilebileceğini bildirdi.
    Fazıl Say, festival bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Mersin'de çeşitli tarihlerde farklı mekanlarda konserler verdiğini, bu çerçevede ilk Uluslararası Müzik Festivali'nde de sahne aldığını hatırlattı.
    Mersin halkının kültür ve sanata son derece duyarlı olduğunu ifade eden Say, Mersin'in Uluslararası Müzik Festivali'nde de önemli önemli mesafe katettiğine dikkati çekti.
    Kızkalesi'nin özel ve farklı bir ses yansıması bulunduğunu belirten Say, burada her türlü müziğin icra edilebileceğini vurguladı.
    Say, tarihi kalıntılar arasında müzik yapmanın ayrı bir heyecan ve zevk verdiğini belirttiği açıklamasında, ''Ancak, piyano tekneyle kaleye götürülmeye çalışılırken zor anlar yaşanmış. Bu belki ilerleyen süreçte daha kolay bir hale getirilebilir'' ifadesini kullandı.
    Festival Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi de, yazılı açıklamada, geçmişte Uzuncaburç, Kanlıdivane gibi tarihi mekanlarda konserler organize edildiğini, bu yıl Kızkalesi ile bunlara bir yenisinin eklediklerini bildirdi.
    Adadaki kalenin mekan olarak kullanılmasının festivalin bilinirliği ve tanınırlığının artmasına katkı sunacağını vurgulayan Burakgazi, bunun turizm açısından da son derece önemli olduğunu ifade etti.
    Fazıl Say'ın festival kapsamında bu akşam Kültür Merkezi'nde bir konser daha vereceğini bildiren Burakgazi, yarın da müzik dünyasında ''caz flamenko'' tarzıyla tanınan Al Di Meola'nın Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahne alacağını kaydetti.

    AA
#25.05.2009 13:15 0 0 0