Gökkuşağı Keki

Son güncelleme: 25.05.2009 16:03
  • Gökkuşağı Keki Tarifi - Gökkuşağı Keki Yapılışı - Gökkuşağı Keki Resmi

    noimage

    Malzemeler:

    Kek için: 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
    2 yumurta
    yarım paket vanilya veya 1 çay kaşığı vanilya esansı
    160 gram çikolata
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağından biraz az un

    Gökkuşağı için: 200 gram labne peyniri
    2 yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı krema
    renkli gıda boyaları

    Kekin Yapılışı:

    Yumurta, toz şeker ve yağı en az 15 dakika yüksek derecede çırpıyoruz, şekerler iyice eridikten hemen sonra, unu ve vanilyayı karıştırma kabımıza alıyoruz, 2 ila 3 dakika çırptıktan sonra erittiğimiz çikolatayı da karıştırma kabımıza ekleyip 5 dakika kadar daha çırpıyoruz.

    20 cm.lik kalıbımızı iyice yağladıktan sonra hazırladığımız karışımı bu kalıba döküp üzerini düzgünleştiriyoruz.

    Gökkuşağının Yapılışı: 2 adet yumurtayı 1 su bardağı toz şeker ile karıştırıp peynirimizi ekledikten sonra iyice karıştırmaya devam ediyoruz, buzdolabında soğuttuğumuz kremamızı da ekleyip akıcı ve güzel bir görünüm elde edene dek çırpıyoruz.

    Elde ettiğimiz karışımı küçük kaplara ayırdıktan sonra üzerine renkli gıda boyalarımızı ekliyoruz, dikkat etmeniz gereken şey her farklı kaba farklı renkte gıda boyası katmak olacaktır.

    Bir kabın içerisine eklediğiniz gıda boyasını kaşık yardımı ile iyice karıştırdıktan sonra başka bir kaşık yardımı ile diğer kaptaki gıda boyalarını da karışıma bulandırıyoruz.

    Elde ettiğimiz farklı renklerdeki karışımı kekin üzerine yavaşça döküp bütün hamuru dikkatli bir şekilde kapatıyoruz. Daha fazla karıştırmadan önceden 160 derecede ısıttığımız fırınımızın orta yerine kabımızı bırakıp yarım saat kadar pişmesini bekliyoruz.

    Pişen gökkusağı kekimizi bıçakla çok fazla kekimize sürtmeden dilimliyoruz. İsterseniz üzerini Hindistan cevizi veya taze fistıklarla da süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun ..
#25.05.2009 16:03 0 0 0