Malzemeler

3 su bardağı un (elenmiş)

1 çay bardağı kuru nane

1,5 çay bardağı şeker (daha tatlı sevenler miktarını arttırabilir)

4-5 kaşık kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 tutam tuz

75 gr margarin

½ çay bardağı sıvı yağ (ununuza göre miktarı arttırılabilir)

½ çay bardağı süt

2 yumurta (birinin beyazı ayrılacak)


Yapılışı

Kuru nane ve şekeri mutfak robotuna atıp iyice toz haline gelinceye dek öğütelim… Daha sonra bu karışımı diğer malzemelerle (kakao ve yumurtalardan birinin beyazı hariç!!!) beraber karıştırarak bir hamur elde edelim… Elde ettiğimiz hamuru 2’ye ayırıp yarısına kakao ekleyip hamura yedirelim… Biri yeşil diğeri kahverengi olan hamurları ayrı ayrı streç filme sarıp silindir biçimi vererek buzdolabında 10 dakika bekletelim… Buzdolabından aldığımız naneli silindiri 1. resimdeki gibi keselim ve yarısını ters çevirerek (2. resim) bir yaprak taslağı elde edelim… Kesilen yerlerin aralarına ayırdığımız yumurta beyazını yapıştırıcı olarak kullanarak, yarım cm kalınlığında inceltilmiş kakaolu hamurları koyarak yaprak şeklini tamamlayalım ve yaprak rulomuzu tekrar streç filme sararak bu kez derin dondurucuda 10-15 dakika bekletelim…Sertleşen hamuru 10-15 dakika sonra çıkartıp bundan 1 cm kalınlığında (isteğe bağlı) dilimler keserek, kurabiyeleri çift kat yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alalım ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirelim…Fırından çıkan kurabiyeleri ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra afiyetle yiyelim :)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 261
favori
like
share