Malzemeler

2 cup (=çay fincanı) elenmiş un
1 cup şeker
1 cup süt
½ cup sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2-3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya


Yapılışı

(Yapılışına geçmeden önce malzemeleri elimizde ya da mikserin düşük devrinde karıştırmamız gerektiğini baştan belirtmeliyim, çünkü mikserde çok yüksek devirde yapılacak karıştırma işlemi bu kekin yeterli derecede kabarmasını önler, kek hamuru çok fazlaca ve hızlıca karıştırılmamalı ve çok yayvan bir kalıpta pişirilmemeli bu tarifte). Sütü, yağı, vanilyayı ve şekeri karıştırıp şekerin iyice erimesini sağlayalım. Üzerine, içine kabartma tozu karıştırılmış unu ekleyip karışımımızı yavaş hareketlerle bütünleştirelim. Karışımımızın 2/3’ünü kek kalıbına dökelim… Geride kalan kısma kakaoyu ekleyelim yine karıştırıp bütünleştirelim ve az önce döktüğümüz sade kısmın üzerini örtecek biçimde kalıba aktarıp, bir çatalla spiraller çizip iki rengin birbirine geçmesini sağlayalım… 160 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirip, keki kontrol edip çıkaralım ve soğuyunca afiyetle yiyelim…:)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2695
favori
like
share
EZqiiiii Tarih: 25.05.2009 17:08
Kabartma tozu kabarttır onu(:
Şayeste Tarih: 25.05.2009 17:07
Benim de hoşuma gitti..
Yumurta kokan kekleri hiç sevmem...
Ama nasıl kabarır hiç fikrim yok..
EZqiiiii Tarih: 25.05.2009 17:06
teşekkürLer Şayestecim akşama deneyim bakim nasıL oLcaq