Curuba Meyvesi

Son güncelleme: 25.05.2009 17:10
  • Curuba Meyvesi Hakkında - Curuba Meyvesinin kullanıldığı yerler - Curuba Meyvesinin yetiştirilmesi - Curuba Meyvesi resmi

    noimage

    noimage


    Özellikleri ve Tarihçesi:
    Curuba, üç loblu yapraklara sahip, çiçeği pembe, çekirdekli bir meyvedir. Meyvenin yenilen kısmı içerisindeki çekirdekli olan kısımdır. Olgunlaşmadan önce yeşil ve küçük olan curubalar olgunlaşınca sarı bir renk alırlar.
    Yetiştirildiği Yerler:
    Orta ve Güney Amerika ülkelerinde üretilmektedir.
    Faydaları:
    İçerdiği özellikle B3 sayesinde sinir sisteminin düzenli çalışmasını destekler. kolesterol düşürücü olarak da kullanılabilir. Yiyeceklerin enerjiye dönüştürülmesinde etkilidir. İştahı arttırır, hazmı kolaylaştırır. Sağlıklı bir deri sağlar ve santral sinir sisteminin çalışmasına yardımcı olur.
    Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
    Curuba'nın çekirdeklerini yiyebilir, kokteyllerinizde, dondurmalarınızda, pastalarınızda, meyve salatalarınızda vs kullanabilirsiniz.Yine Curuba dekorasyonlarınıza egzotik bir hava katacaktır.

    Muhafaza Koşulları:
    -18 ºC de %80 nemde muhafaza edilmelidir.
    Besin Değerleri:
    Curuba C, B1, B2,B3, Demir ve Kalsiyum ihtiva eder. Kan basıncını normal seviyede tutar. Bütün vücuda oksijen taşıyan hemoglobin oluşumuna yardımcı olur. Kanın pıhtılaşmasında gereklidir.
#25.05.2009 17:10 0 0 0