Yeşillikli Pilav tarifi - Yeşillikli Pilav yapilisi



Malzemeler

2 su bardağı pirinç

2,5 su bardağı su

2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı (silme) tuz

1 adet etsu bulyon

2-3 adet taze soğan

1/2 demet maydonoz

Hazırlanışı

Önceden sıcak suda beklettiğiniz pirinci yıkayıp yağda hafif kavurun. Pirinçler hafif saydamlaşınca ve sertleşince suyunu, ardından tuzu ve bulyonu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.

Hafif kaynamaya başlayınca altını iyice kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Ardından 5-10 dakika dinlendirdiğiniz pilavın içerisine çok ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyerek karıştırın.


ALINTIDIR

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 392
favori
like
share