Yeşillikli Pilav

Son güncelleme: 25.05.2009 20:35
  • Yeşillikli Pilav tarifi - Yeşillikli Pilav yapilisi

    noimage

    Malzemeler

    2 su bardağı pirinç

    2,5 su bardağı su

    2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

    1 çay kaşığı (silme) tuz

    1 adet etsu bulyon

    2-3 adet taze soğan

    1/2 demet maydonoz

    Hazırlanışı

    Önceden sıcak suda beklettiğiniz pirinci yıkayıp yağda hafif kavurun. Pirinçler hafif saydamlaşınca ve sertleşince suyunu, ardından tuzu ve bulyonu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.

    Hafif kaynamaya başlayınca altını iyice kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Ardından 5-10 dakika dinlendirdiğiniz pilavın içerisine çok ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyerek karıştırın.


    ALINTIDIR
#25.05.2009 20:35 0 0 0