Mercimekli Erişte Salatası tarifi - Mercimekli Erişte Salatası tarifi
Malzemeler:
Yarım kilo (1 paket) erişte (ben Pastavilla’nın eriştesini kullandım, aslında yumurtalı ev eriştesi almıştım bu tarifi denemek için ama sonradan o pakette 250 gr. olduğunu farkederek kullanmaktan vazgeçtim.)
1 su bardağı yeşil mercimek
5 adet taze soğan
1 küçük demet dereotu
Dilediğiniz miktarda kornişon turşu (ben yaklaşık 25 adet minik turşu kullandım.)
Sosu için
2 limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz (tuz miktarını dilediğiniz ölçüde değiştirebilirsiniz tabii, ben tuzlu severim çok.)
Kekik
Kuru nane
Pul biber
Yarım kahve fincanı soya sosu
Süslemek için
Domates dilimleri
Kıyılmış maydonoz
Yapılışı
Öncelikle mercimekleri bir tencereye alıp üzerini geçecek şekilde su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu çekerse dilediğiniz yumuşaklığa gelene kadar su ekleyin. Sonra haşlanmış mercimekleri süzüp sudan geçirin ve bir kenara koyun.
Bu sırada mercimekler haşlanırken erişteleri bol tuzlu suda istediğiniz dirilikte haşlayın ve süzdükten sonra derin bir kaba alarak yapışmamaları için az bir miktar zeytinyağı ekleyerek karıştırın.
Taze soğanları incecik doğrayın, dereotunu kıyın, kornişon turşuları da minik parçalara kesin.
Mercimekleri ve soğan - dereotu - turşu karışımını da eriştelerin bulunduğu kaba ekleyerek güzelce karıştırın.
Şimdi sosunu hazırlamak için iki limonun suyunu sıkın, yarım çay bardağı zeytinyağı, kuru nane, kekik, pul biber ve tuz ekleyerek karıştırın.
Sosu salatanın üzerine gezdirin ve güzelce karıştırarak her yerine yayılmasını sağlayın.
ALINTIDIR