Mercimekli Krep Böreği tarifi - Mercimekli Krep Böreği yapilisi

İç malzemesi için:

200 gr. kıyma
100 gr. yeşil mercimek
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
2 yemek kaşığı çekirdeksiz dilimlenmiş yeşil zeytin (asıl tarifte sivri biber vardı ama evde olmadığı için ben yeşil zeytin kullandım!)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber, kimyon
Üzeri için kaşar peyniri rendesi ve arzuya göre pulbiber

Krep için

1,5 su bardağı un
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ (ben ayçiçek yağı kullandım.)
1 paket kabartma tozu
Tuz

Yapılışı

Mercimekleri iyice yumuşayana kadar haşlayıp çıkan koyu renk suyu akıtmak için sudan geçirerek süzün.
Soğanları ince doğrayın ve derin bir tavada tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ve ince kıyılmış biberleri (ya da zeytinleri) ilave edin, tuz, kimyon ve karabiber ekleyerek karıştırın.
Mercimekleri de ilave ederek biraz daha pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
Bu arada yumurtalar, un, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu tel çırpıcı ile çırpın. Bir tutam tuz ilave ederek karıştırın ve birer kepçe alarak hafifçe yağladığınız teflon tavada çok kızartmadan iki tarafını da pişirin.
Kreplerin içine mercimekli içten paylaştırıp kenarları kapalı olacak şekilde rulo halinde sarın ve fırın tepsisine ya da bir borcama yerleştirin.
Üzerlerine kaşar peyniri rendesi ve isterseniz pulbiber serpin. 200 derecede önceden ısıttığınız fırında peynirler eriyene kadar bekletip sıcak servis yapın.

ALINTIDIR

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 420
favori
like
share