Gmail'den son yenilik

Son güncelleme: 26.05.2009 10:24
  • Google'ın popüler ücretsiz e-posta hizmeti Gmail'in sunmadığı özellik kalmayacak: İşte son yenilik.


    Dünya artık resmen "küresel bir köy" ve internetin bu gelişmede payı çok büyük. Durum böyle olunca artık farklı ülkelerdeki insanlarla iletişim kurma ihtiyacı da daha sık karşımıza çıkıyor. Google'ın ücretsiz tercüme hizmeti bu konuda işinize yarayabilir fakat Gmail bir adım da atarak, bu tercümeyi otomatik olarak e-postalarınızda kullanma olanağı sunuyor.

    Google'ın 41 dilde tercüme imkanı sağlayan bu hizmetini Gmail'de otomatik olarak kullanmak için Labs simgesini tıklayarak, burada yer alan deneysel Google hizmetlerini açmanız gerekiyor. Açılan sayfada "İleti çevirisi"ni etkileştirdiğiniz zaman artık e-postaları daha kolay tercüme edebileceksiniz. Daha sonra kullanmak için tek yapmanız gereken size gelmiş yabancı dildeki bir e-postayı açarak, "İletiyi şu dile çevir: Türkçe" bağlantısına tıklamak. Eğer Türkçe'den farklı bir dil kullanmak istiyorsanız, hemn yanındaki "Dili değiştir" bağlantısını tıklayarak, dilediğiniz dili seçebilirsiniz.

    Google yetkilileri henüz tercüme hizmetinin hedefledikleri kadar başarılı olmadığını kabul ediyorlar ama bu hizmet sayesinde alıcılar en azından bahsettiğiniz konular hakkında yüzeysel de olsa bir fikir sahibi olacaklar. "Hiç yoktan iyidir" diyenler, Gmail hesaplarında bu özelliği hemen kullanmaya başlayabilirler.
#26.05.2009 10:24 0 0 0