1 kg salamura yaprak [yaz ın taze yaprakta kullanabilirsiniz.]500 gr yarma bulgur.
2 yemek kaşığı d salçası
1.buçuk su bardağı sıvı yağ.
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı pul biber
2 sivri biber
2 orta boy k.soğan
3 domates
2 yemek kaşığı summak
isteğe göre tuz.


malzemeleri birbirine karıştırın yapraklara istediğiniz büyüklükte sarın tencereye dizin dağılmamaları için üzerine porselen yemek tabağını kapat 6 bardak su 1 tutam tuz ve 2yemek kaşığı nar ekşisi koyup önce hızlı sonra kısık ateşte 45 dakika pişir. afiyetle yiyebilirsiniz.isterseniz 1 baş sarımısağı dövüp tereyağda azıcık pul biberle kızdırıp üzerine dökün böylede deneyip sevebilirsiniz.sadece yoğurtla servis yapabilirsiniz.afiyet olsun. not.genelde urfa yemeklerine nar ekşisi ve tarçın tat verir buda benden size ufak tüyo. allah hepimize sağlık iman kuran ve birlik versin.hayırlı seneler nejla muratoğlu.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1452
favori
like
share
Nerqish Tarih: 27.05.2009 21:27
[COLOR="SlateGray"]Emegine saglik