Domates Soslu ve Kıymalı Lazanya tarifi - lazanya tarifleri - lazanya yapilisi



Malzemeler:
6 yaprak lazanya
200 gr kıyma
1 Adet kuru soğan
Kimyon, yenibahar, kırmızı pul biber, karabiber, tuz

Sosu İçin:

2 Su bardağı domates rendesi veya püresi
1 Adet kuru soğan
Kekik, nane, karabiber, tuz
3 Diş sarmısağ
Sıvıyap

Beşamel Sos İçin

4 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı tereyağı
4 Su bardağı süt
Kaşar peyniri ( üzeri için)
Hazırlanışı:
Öncelikle sosu hazırlamak için yemeklik doğranmış soğanı az yağ ile kavurun.
Baharatlarını ve ezilmiş sarmısakları ekleyip 20 dk kadar kaynatın.
Kıymayı tencereye alıp kavurun.
Kıyma kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soğanlar ölünceye kadar kavurun.
Hazırladığınız domates sosundan 4-5 yemek kaşığı ilave edin.
Baharatlarını da ekleyin ve pişince ocaktan alın.
Beşamel sos için yağı erittikten sonra unu da tencereye alıp kavurun.
Kavrulan unun üzerine sütü ilave edin, kıvam alıncaya kadar pişirin ve tuz ilave edip ocaktan alın.
Lazanyaları yumuşamaları için 1 dk kadar kaynar suda tutup çıkartın.

Fırın kabınızın tabanını beşamel sos ile döşeyin.
Lazanyanın yüzeyini de beşamel sos ile sıvayın.
Kıymalı harcı koyup dürüm yapın ve fırın kabına dizin.
Kalan beşamel sosu lazanyaların üzerine dökün.
Hazırladığınız domates sosunu da beşamel sosun üzerine dökün.
180 dereceli fırında üzeri pişinceye kadar pişirin.
En son üzerine rendelenmiş kaşarı koyun ve eriyince fırından çıkartın ve sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1299
favori
like
share